Potpredsjednik Vlade Branko Grčić i predstavnik Europske komisije Walter Deffaa razgovarali o korištenju EU fondova

Slika /arhiva/SLIKE/Grcic_Deffaa-13 05 2014_1.jpg

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić i ravnatelj Glavne uprave za regionalnu i urbanu politiku Europske komisije Walter Deffaa na bilateralnom sastanku, održanom u utorak u Banskim dvorima, razgovarali su o procesu programiranja za financijsko razdoblje 2014.-2020., osiguravanju zalihe projekata i jačanju administrativnih kapaciteta u korištenju EU fondova.

Potpredsjednik Grčić zahvalio je na podršci koju je Europska komisija pružala Hrvatskoj u neformalnim konzultacijama prilikom izrade Partnerskog sporazuma, krovnog plansko-programskog dokumenta kojim naša zemlja, prvi put kao ravnopravna država članica Europske unije, planira ulaganja iz europskih fondova za sedmogodišnje razdoblje 2014.-2020.

Nakon što je Hrvatska u zadanom roku, kao i druge članice, dostavila Europskoj komisiji službeni prijedlog Partnerskog sporazuma, u idućim mjesecima, temeljem tog dokumenta, Hrvatska će formalno pregovarati s Europskom komisijom o područjima koja će se financirati iz EU fondova nakon čega se očekuje usvajanje Partnerskog sporazuma.

Istodobno su u operativnim programima, čiji su prvi nacrti odaslani u Europsku komisiju , detaljno opisane i razrađene mjere i aktivnosti za provedbu i korištenje europskih strukturnih i investicijskih fondova.  Konačni rok za dostavu operativnih programa Europskoj komisiji je 22. srpnja ove godine.


Galerija:

 



Pisane vijesti