Potpredsjednik Grčić u Krapinsko- zagorskoj županiji

Slika /arhiva/SLIKE/Klanjec_29_10_2014.JPG
Među 15 novih korisnika sredstava iz EU fondova u sklopu 4. poziva Sheme dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu, za projekte vrijedne 376 milijuna kuna koji će se financirati u okviru Operativnog programa „Regionalna konkurentnost 2007.-2013.“ su i Muzeji Hrvatskog zagorja – „Studio galerije Antuna Augustinčića“. Taj je projekt, vrijedan 21,696 milijuna kuna od čega 20,286 bespovratnih sredstava.
 
Na uvodnoj konferenciji tog projekta, održanoj danas u Klanjcu, sudjelovao je i potpredsjednik Vlade Branko Grčić koji je naglasio da je hrvatska Vlada prihvatila prijedlog Sporazuma o partnerstvu, a u idućim danima očekuje se da će ga usvojiti i Europska komisija.
 
Riječ je o krovnom strateškom dokumentu za korištenje 10,676 milijardi eura iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u razdoblju 2014.-2020.
 
Potpredsjednik Grčić je naglasio i značaj ovakvih projekata za razvoj pojedinih sredina, s obzirom da i tri puta nadmašuju proračun jedinica lokalne samouprave.
 
Studio u Klanjcu omogućit će prostorne i organizacijske uvjete za izlaganje cjelokupnog fundusa javnosti, te nove interaktivne sadržaje, muzejsko-edukativne radionice, stručno-znanstvene skupove i izradu digitalnoga kataloga. Na taj način dobiva se nova turistička infrastruktura i održiva kulturno-turistička ponuda, osigurava veći broj posjetitelja te otvaraju nova radna mjesta.


Galerija:
 


Pisane vijesti