Potpredsjednik Grčić s Lordom Greenom o unaprjeđenju gospodarskih odnosa Hrvatske i Ujedinjene Kraljevine

Slika /arhiva/SLIKE/Lord-Green_23_7_2013_1.jpg
Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Branko Grčić sastao se danas, u Banskim dvorima, s državnim ministrom za trgovinu i investicije Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske Lordom Greenom.

Potpredsjednik Grčić izrazio je zadovoljstvo interesom britanske vlade za Hrvatsku te istaknuo da je tema današnjeg sastanka bila nastavak  suradnje u narednom razdoblju. Naglasio je i da postoji veliki prostor za unaprjeđenje međusobnih gospodarskih odnosa. „Danas smo razgovarali o mogućnosti daljnjeg razvoja vanjsko-trgovinskih odnosa, ali i privlačenju britanskih investitora u Hrvatsku“.

Lord Green kazao je da se u današnjim razgovorima uvjerio da doista postoji veliki potencijal za suradnju u obostranom interesu poslovnih subjekata u našim zemljama. „Aktivno smo podupirali hrvatsko pristupanje Europskoj uniji tijekom pregovora, mislimo da je to velika šansa jer se za Hrvatsku otvara jedno veliko tržište od 500 milijuna ljudi i vjerujem da će hrvatske tvrtke tu naći svoj interes“. Istaknuo je i kako će hrvatsko članstvo pridonijeti otvaranju novih radnih mjesta. Lord Green naglasio je da Hrvatska mora britanskom tržištu predstaviti svoje gospodarstvo. „Tom se događaju nadamo u jesen ove godine“.

Potpredsjednik Grčić pojasnio je da se radi na pripremi jednog posjeta Ujedinjenoj Kraljevini, koji Vlada želi pripremiti što kvalitetnije. „Zato ćemo zajedno s Ministarstvom vanjskih poslova i resornim ministarstvima, koja pokrivaju gospodarstvo, pripremiti taj posjet i unaprijed osigurati da se iz toga izrode konkretni poslovi“, kazao je potpredsjednik Branko Grčić.  


Galerija:
 


Pisane vijesti