Potpredsjednik Grčić na proslavi 94. obljetnice Ekonomskog fakulteta u Zagrebu

Slika /arhiva/SLIKE/Ekonomski-fakultet-Zagreb_2_12_2014.jpg
"Odgovornost u krizi ljudi koji dolaze s ekonomskih fakulteta je veća i pozivam ih da se uključe i ponude određene izlaze, da uvedemo reda, konsolidiramo javne financije, provedemo reforme i ponovno oživimo gospodarstvo, da možda u idućoj godini ipak ostvarimo određeni gospodarski rast", rekao je potpredsjednik Vlade Branko Grčić na svečanom obilježavanju 94. obljetnice i dana Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.
 
Kao priliku za veća ulaganja u znanost naveo je europske fondove, ocijenivši da se konkurentnost ne može ostvariti bez ulaganja u istraživanje i razvoj. Hrvatska u znanost ulaže između 0,6 i 0,7 posto BDP-a, što je daleko od europskog cilja od oko tri posto ulaganja.
 
Dekan Ekonomskog fakulteta Lajoš Žager istaknuo je kako su zaposlenici Ekonomskog fakulteta ponosni na tradiciju te respektabilne znanstvene institucije. Ekonomski fakultet završilo je više od 75.000 studenata, rekao je Žager i odbio primjedbe o previsokim upisnim kvotama.
 
"Mnogi nam prigovaraju zbog broja studenata, ali hvala Bogu da imamo studente, jer postojimo upravo zbog njih", poručio je Žager ocjenivši da "fakultet koji studenti žele upisivati doista nešto vrijedi".
 


Pisane vijesti