Potpisan 21 ugovor za jačanje ljudskih potencijala

Slika /arhiva/SLIKE/Potpisivanje ugovora-26102012-1.JPG
U Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije svečano je potpisan 21 ugovor za program 'Jačanje ljudskih potencijala na lokalnoj i regionalnoj razini za učinkovitu pripremu i korištenje fondova Europske unije'.
Ugovore su potpisali potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić i predstavnici regionalnih razvojnih agencija.

Ovim programom i uloženim sredstvima obrazovat će se oko 1160 zaposlenika jedinica lokalne i regionalne samouprave o svim ključnim elementima procesa pripreme i prijave projekata za povlačenje sredstava iz EU fondova.

'Ulaganje u edukaciju, znanje i ljude, odnosno osposobljavanje istih za korištenje EU fondova trenutno je najisplatljivija investicija u Republici Hrvatskoj' naglasio je ministar.

Najavljeni su i Regionalni dani EU fondova, koji će se održati narednih mjeseci diljem Republike Hrvatske, a na kojima će se educirati još 1200 polaznika u 9 gradova.

Dakle, u šest mjeseci Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije obrazovat će 4500 ljudi iz svih dijelova Republike Hrvatske o strukturnim i Kohezijskom fondu, programima Europske Unije, upravljanju projektnim ciklusom, javnoj nabavi, upravljanju nepravilnostima i rizicima itd.


Pisane vijesti