Posjetite uspješne lokalne EU projekte u sklopu Dana otvorenih vrata EU projekata 2019

Slika /slike/Vijesti/Dani otvorenih vrata_07.05.2019.jpg

Više od 160 aktivnosti diljem Hrvatske tijekom 10 dana - Osijek prvi od četiri velika događanja

U okviru tradicionalnog obilježavanja Europskog tjedna, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, uz podršku Europske komisije i u sklopu međunarodne kampanje „EU in my region“, organizira još jedne „Dane otvorenih vrata EU projekata” koji će se održati u razdoblju od 9. do 19. svibnja 2019. godine na brojnim lokacijama diljem Hrvatske. Više od 160 uspješnih lokalnih projekata otvorit će vrata zainteresiranim građanima i predstaviti se aktivnošću prema svojoj želji, kao i podijeliti svoja iskustva u korištenju EU fondova. Također, EU projekti će se predstavljati i u sklopu velikih informativno – zabavnih događanja u četiri najveća hrvatska grada, a Osijek će prvi u nizu 11. svibnja od 10 do 14 sati okupiti na Trgu Ante Starčevića sve građane zainteresirane za projekte financirane EU sredstvima i način kako EU fondovi mijenjaju Hrvatsku.

Europska komisija svake godine u proljeće provodi veliku informativnu kampanju pod nazivom „EU in my region“ u koju su uključene sve zemlje članice Europske unije, na način da osmišljavaju vlastite, različite aktivnosti koje imaju svrhu potaknuti građane Europske unije da se informiraju o brojnim projektima sufinanciranim sredstvima ESI fondova koji se nalaze u njihovoj neposrednoj blizini, a koji podižu kvalitetu života i doprinose daljnjem razvoju njihove lokalne zajednice. Tako su „Dani otvorenih vrata EU projekata“ projekt koji u prvom redu predstavlja brojne i različite doprinose projekata financiranih EU sredstvima razvoju društva u područjima kao što su energetika, istraživanje i razvoj, kultura, obrazovanje, poduzetništvo, promet, zaštita okoliša, ruralni razvoj, socijalna uključenost, turizam, zdravlje i mnoga druga.

„Dani otvorenih vrata EU projekata“ predstavljaju suradnju Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije s brojnim uspješnim projektima na području svih hrvatskih županija, koji kroz prigodan informativni, edukativni i zabavni sadržaj predstavljaju svoje aktivnosti i rezultate. U suradnji s Ministarstvom, u sklopu i povodom Europskog tjedna, korisnici EU sredstava organiziraju predavanja, radionice, konferencije, sajmove, okrugle stolove, sportska i zabavna događanja, nagradne igre i razne druge aktivnosti. Zainteresirani građani imaju priliku besplatno posjetiti brojne projektne lokacije i na licu mjesta upoznati uspješno provedene EU projekte, kao i osobe zadužene za njihovu pripremu i provedbu te iz prve ruke saznati sve što ih je oduvijek zanimalo o EU fondovima i EU projektima.

Ove godine novost su velika informativno-zabavna događanja u svibnju i lipnju u Osijeku, Zagrebu, Rijeci i Splitu, koja će na jednom mjestu kroz nekoliko sati i niz zabavnih aktivnosti pružiti zainteresiranim građanima odgovore na sva njihova pitanja, iskustva iz prve ruke predstavnika uspješnih lokalnih EU projekata te pokazati kako EU fondovi mijenjaju Hrvatsku. Posjetitelje tako očekuju predstavnici uspješnih EU projekata i tijela u sustavu upravljanja EU fondovima koji će odgovoriti na sva pitanja zainteresiranih građana te raznovrstan zabavni sadržaj - kulinarski show, foto kutak i kutak za najmlađe, uz čitav niz natjecateljskih i nagradnih aktivnosti koje će uključivati virtualni sadržaj, kolo sreće i mnoge druge. Sljedeće takvo događanje održat će se 19. svibnja u Zagrebu na Trgu kralja Tomislava od 10 do 14 sati.

Informirajte se o brojnim aktivnostima i lokacijama na http://bit.ly/DaniOtvorenihVrata2019   i http://bit.ly/Osijek2019  te posjetite uspješne EU projekte u svojem susjedstvu!

Pisane vijesti