Pomoćnici ministra Helga Bubanović Devčić i Matija Derk primili delegaciju savezne zemlje Baden-Württemberg

Slika /arhiva/SLIKE/DSC06821-18092012-1.JPG
Pomoćnici ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Helga Bubanović Devčić i Matija Derk primili su delegaciju savezne zemlje Baden-Württemberg, predvođenu ministrom za okoliš, klimu i energetsko gospodarstvo Franzom Unterstellerom.

Na sastanku su se razmotrile mogućnosti suradnje kroz dvije platforme – hrvatski program planiranja nove financijske perspektive za razdoblje od 2014. do 2020. godine te Dunavsku strategiju.

Pomoćnik Derk je značajnim izdvojio mogućnosti jače gospodarske i stručne suradnje s njemačkim partnerima, posebno u segmentima energetike, okoliša te akademske i stručne mobilnosti.

Uz navedeno pomoćnica Bubanović Devčić je dodala kako njemački know-how može pomoći Republici Hrvatskoj da preventivno riješi moguće poteškoće te dodatno unaprijedi ljudske potencijale.

Ministar Untersteller je izrazio spremnost za povezivanjem predstavnika dvaju prijateljskih država u konkretnim projektima, posebno njemačkih agencija iz područja energetike s hrvatskim agencijama i institutima.

Zaključeno je da će se započeta suradnja nastaviti uz stalnu koordinaciju predstavnika dvaju Ministarstava.


Pisane vijesti