Polaznici Akademije regionalnoga razvoja i fondova Europske unije na studijskom putovanju u Bruxellesu

Slika /arhiva/SLIKE/Sluzbene fotografije Vlada   ministarstva_shutterstock/mrrfeu01.jpg
U sklopu Akademije regionalnoga razvoja i fondova EU, 28 studenata iz Zagreba, Rijeke, Osijeka, Šibenika i Vrbovca 4. i 5. prosinca boravit će u Bruxellesu na na studijskom putovanju koje je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije organiziralo u suradnji s Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj.
 
Studenti će tijekom boravka u Bruxellesu sudjelovati na predavanjima na kojima će saznati više o mogućnostima obrazovanja uz pomoć EU fondova (program Erasmus plus), mogućnostima zapošljavanja u europskim institucijama te funkcioniranju EU institucija i ulozi Europske komisije. Predavanja će se održati u posjetiteljskom centru zgrade Europske komisije u Bruxellesu.
 
Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije pokrenulo je u lipnju ove godine pilot projekt „Akademija regionalnoga razvoja i fondova Europske unije“, čiji je cilj podizanje svijesti studentske populacije o važnosti i koristi EU fondova, te njihovo informiranje i educiranje o svim aspektima korištenja EU fondova.
 
Studenti će znanje koje će steći kroz ovaj projekt moći koristiti na svom budućem radnom mjestu i tako doprinijeti razvoju svoje lokalne zajednice, a možda će im donijeti i komparativnu prednost pri zapošljavanju.
 
U projektu sudjeluje desetak studentskih organizacija (studentske udruge i studentskih zborovi) iz različitih krajeva Hrvatske, iz Zagreba, Zaprešića, Vrbovca, Osijeka, Rijeke, Šibenika, Dubrovnika. Predviđeno trajanja projekta je šest mjeseci (do kraja ove kalendarske godine).
 


Pisane vijesti