Otvorena ljetna pozornica na tvrđavi sv. Mihovila

Slika /arhiva/SLIKE/Šibenik_9_6_2014_1.jpg
U Šibeniku je 7. srpnja 2014. godine glazbeno-scenskim spektaklom u kojem je sudjelovalo više od 70 izvođača, svečano otvorena tvrđava sv. Mihovila, čija je obnova sufinancirana europskim sredstvima u sklopu Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007.-2013. Tvrđava sv. Mihovila, još je jedan u nizu primjera uspješnog korištenja fondova EU u sufinanciranju projekata lokalne i regionalne samouprave.

Potpisnik ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava projekta ''Revitalizacija tvrđave sv. Mihovila'' grad Šibenik, zajedno s partnerima, Turističkom zajednicom grada Šibenika, Muzejom grada Šibenika i Šibenskim kazalištem, započeo je provedbu projekta 28. travnja 2012. godine.

Ukupna je vrijednost projekta 1.666.346,27 EUR od čega je gotovo milijun eura udio europskih sredstava (999.974,40 EUR), dok je grad Šibenik osigurao preostalih 666.371,87 EUR.

Cilj projekta je doprinijeti održivom razvoju Grada Šibenika, Šibensko-kninske županije i šire regije kroz promociju kulturnog turizma te etablirati tvrđavu sv. Mihovila, ovaj jedinstven spomenik kulture,  kao centar promocije kulturnog turizma grada i županije.

U protekle nešto više od dvije godine izvodili su se infrastrukturni radovi na površini 2600 m2, koji su obuhvaćali uređenje ljetne pozornice s gledalištem na otvorenom te uređenje podzemnog dijela u kojem se nalazi muzejska zbirka i više pomoćnih prostorija s različitim sadržajima.

Tijekom projekta izrađena je analiza i dokumentiranje kulturnih dobara Šibensko-kninske županije, Studija najbolje prakse upravljanja kulturnim dobrima Šibensko-kninske županije te Plan upravljanja kulturnim dobrima, a kulturna ponuda grada Šibenika prezentirana je na 3 međunarodna sajma u Utrechtu, Beču i Istanbulu.

U okviru projekta, za više od stotinu polaznika, organizirana su 4 edukativna programa, na kojima su uz novo zaposlene djelatnike javne institucije sudjelovali i djelatnici Gradskog muzeja i Turističke zajednice, turistički vodiči  te mali i srednji poduzetnici čija je djelatnost povezana s turističkom ponudom grada i županije.
 


Pisane vijesti