Otvoren prvi studentski dom u Vukovarsko-srijemskoj županiji

  • Slika /slike/Vijesti/Stud dom_vukovar_13_11_2018_3.jpg
  • Slika
  • Slika

Ministrica Žalac: Izričito se zalažem da se sredstva EU fondova usmjere u što većem iznosu na poboljšanje uvjeta studiranja

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac danas je sudjelovala na svečanom otvorenju Studentskog doma “Leopold” u Vukovaru koji je prvi studenski dom u Vukovarsko-srijemskoj županiji.
 
Izgradnjom i opremanjem studentskog doma u Vukovaru osigurano je 2.300 m2 ukupne površine novog prostora i 108 smještajnih kapaciteta za studente, a za njegovu je izgradnju ugovoreno 22,9 milijuna kuna što su gotovo sve bespovratna EU sredstva.
 
Spomenuti studentski dom ima višestruki značaj za razvoj hrvatskog društva i podizanje životnog standarda kroz povećanje i poboljšanje smještajnih kapaciteta, uz posebnu brigu za socijalnu dimenziju studiranja: povećanju pristupa visokom obrazovanju i smanjenju troškova studiranja.
 
„Današnjim otvorenjem Studentskog doma "Leopold" i okončanjem ovog projekta sasvim sigurno smo učinili još jedan odlučujući korak naprijed. Izričito se zalažem da se financijska sredstva EU fondova kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija usmjere i koriste u što moguće većem iznosu na poboljšanje kapaciteta studentskog smještaja i uvjeta studiranja, kao ključnog elementa daljnjeg razvoja visokog obrazovanja“, istaknula je prilikom otvorenja ministrica Žalac.

Pisane vijesti