Otočni sajam proizvoda u Zagrebu

Slika /slike/Vijesti/Poster_HOP_2019.png

Proizvode će predstaviti 29 proizvođača s otoka

Promocija projekta „Hrvatski otočni proizvod“ i  Preduskršnji sajam održat će se od 28. ožujka do 7. travnja 2019. godine, na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Ovom prilikom svoje proizvode predstavit će 29 proizvođača s otoka Visa, Lastova, Brača, Korčule, Krka, Hvara, Prvića, Raba, Dugog otoka, Paga, Rave, Cresa, Ugljana i poluotoka Pelješca, a posjetitelji će moći razgledati i kupiti maslinova ulja, vina, sireve, mariniranu ribu, rakije, likere, med, slastice, eterična ulja, kozmetiku, suvenire i druge otočne specifične proizvode.

Cilj organizacije sajma je poticanje otočne proizvodnje, promocija proizvoda s oznakom „Hrvatski otočni proizvod“ i prezentacija bogate ponude, sadržaja, tradicije i kulturne baštine hrvatskih otoka.

Oznaku „Hrvatski otočni proizvod“, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, dodjeljuje proizvodima koji zadovoljavaju kriterije izvornosti, tradicije i izvrsnosti. Projekt označavanja otočnih proizvoda „Hrvatski otočni proizvod“ započeo je 2007. godine u cilju poticanja proizvodnje izvornih i kvalitetnih otočnih proizvoda, a do sada je Oznaku dobilo 297 proizvođača, od kojih 26 ekoproizvođača, 28 proizvođača s oznakom zemljopisnog porijekla i 8 proizvođača s oznakom izvornosti, za 971 proizvod i proizvodnu liniju s 24 otoka.

Uz Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije suorganizator sajma je Udruga poslovni klaster „Hrvatski otočni proizvod“.

Pisane vijesti