Održani pilot Strateški forumi za regionalne lance vrijednosti Jadranske, Panonske i Sjeverne Hrvatske

  • Slika /slike/Vijesti/2024/Rujan/RLV/DSC_1763.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Rezultati će se koristiti u svrhu definiranja okvira za buduće usmjeravanje sredstava predviđenih u okviru industrijske tranzicije hrvatskih regija.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, zajedno s regionalnim koordinatorima Osječko-baranjske, Zagrebačke i Zadarske županije, organiziralo je tri pilot Strateška foruma za regionalne lance vrijednosti (RLV) Jadranske, Panonske i Sjeverne Hrvatske.
 
Proces se provodi uz podršku Europske komisije u svrhu definiranja IRI (istraživanje, razvoj i inovacije) misija kojima se odgovara na društvene izazove Jadranske, Panonske i Sjeverne Hrvatske, za 3 pilot RLV-a: Proizvodnja vozila Sjeverne Hrvatske; Hrana i poljoprivreda Panonske Hrvatske; Plavi rast Jadranske Hrvatske i predstavlja kontinuitet procesa poduzetničkog otkrivanja za industrijsku tranziciju hrvatskih regija.
 
Na strateškim forumima sudjelovali su predstavnici tijela državne uprave relevantnih za područje djelovanja regionalnog lanca vrijednosti, predstavnici jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, regionalni koordinatori, te poduzetnici, organizacije za istraživanje i širenje znanja i drugi ključni dionici regionalnih lanaca vrijednosti kako bi identificirali potencijalne IRI teme i definirali misije kojima se može odgovoriti na društvene izazove definirane od strane jedinica lokalne samouprave.
 
Rezultati RLV strateških foruma koristit će se u svrhu definiranja okvira za buduće usmjeravanje sredstava predviđenih u okviru industrijske tranzicije hrvatskih regija te će imati ključnu ulogu u nadogradnji RLV akcijskih planova i pripremi za novu financijsku perspektivu Europske unije post 2027.
 
Više informacija o procesu industrijske tranzicije hrvatskih regija te mogućnosti uključivanja u regionalne lance vrijednosti možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://eufondovi.gov.hr/industrijska-tranzicija-hrvatskih-regija/

Pisane vijesti