Održana 40. redovita sjednica Upravnog odbora Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara

Slika /slike/Vijesti/FORGV_070417.jpg

U petak, 7. travnja 2017. godine,  u Vukovaru je održana 40. redovita sjednica Upravnog odbora Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara (FORGV).

Upravni odbor Fonda je tijelo koje upravlja Fondom te se sastoji od ukupno četiri člana odbora i Predsjednika. Predsjednica Upravnog odbora Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara je gđa. Gabrijela Žalac, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Osim ministrice, članovi Upravnog odbora su: Kristina Bilić, pomoćnica ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Davor Huška, pomoćnik ministrice, Božo Galić, župan Vukovarsko-srijemske županije te Ivan Penava, gradonačelnik Grada Vukovara.
 
Na 40. sjednici Upravnog odbora, predsjednica Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara dr.sc. Ljiljana Blažević izvijestila je članove Upravnog odbora o točkama dnevnog reda te je sukladno tome usvojeno izvješće o izvršenju Godišnjeg programa rada i Financijskog plana FORGV-a za 2016. godinu. Osim toga, raspravljalo se i o financijskom planu FORGV-a za 2017. godinu kao i o projekcijama za narednu 2018. i 2019. godinu. U središtu rasprave tijekom sastanka bilo je utvrđivanje postupaka za prijedlog izmjena i dopuna Zakona o obnovi i razvoju Grada Vukovara te je zaključeno da će se sljedeći tjedan osnovati radna skupina za izradu novog Zakona.
 
Fond za obnovu i razvoj Grada Vukovara osnovala je Vlada Republike Hrvatske Zakonom o obnovi i razvoju Grada Vukovara, a započeo je sa radom početkom 2002. godine.
Fond je svojim učinkovitim djelovanjem doprinjeo realizaciji mnogih projekata predviđenih Planom i Programom o čijoj provedbi dva puta godišnje izvještava Vladu koja na godišnjoj razini izvještava Sabor Republike Hrvatske.
 

Pisane vijesti