Održan video-sastanak ministrice Nataše Tramišak i povjerenice EK Elise Ferreire

Slika /slike/Vijesti/2020/studeni/80da1c72-6398-448c-acb2-5f5681fe0873.jpg

Dana 6. studenoga 2020. godine održan je video-sastanak ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataše Tramišak i povjerenice EK za koheziju i reforme Elise Ferreire u svrhu inicijalne razmjene mišljenja o pitanjima Kohezijske politike u odnosu na Republiku Hrvatsku.

Uz ministricu Tramišak, sastanku su prisustvovali državni tajnik Velimir Žunac, veleposlanica Irena Andrassy i predstavnici Kohezijskog tima Stalnog predstavništva Republike Hrvatske pri Europskoj uniji u Bruxellesu, dok su uz povjerenicu Ferreiru sudjelovali član Kabineta Francisco Barros Castro i voditelj Odjela za Hrvatsku u Glavnoj upravi za regionalnu i urbanu politiku EK Aurelio Cecilio.
 
Ministrica Tramišak i povjerenica Ferreira na sastanku su razgovarale o Nacionalnom planu oporavka i otpornosti, Nacionalnoj razvojnoj strategiji 2030 te korištenju sredstava iz Fonda solidarnosti EU-a i Fonda za pravednu tranziciju.
 
Povjerenica Ferreira istaknula je kako su sve službe Europske komisije na raspolaganju Republici Hrvatskoj u pripremi uspješnog okvira programiranja dodijeljenih sredstava i provedbe pratećih aktivnosti.
 
Ministrica Tramišak izrazila je zadovoljstvo sastankom te dosadašnjom uspješnom suradnjom Europske komisije i Republike Hrvatske.

Pisane vijesti