Održan tripartitni sastanak između predstavnika Europske komisije, Savjetodavne službe JASPERS-a i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije

Slika /slike/Vijesti/Rujan 2019/DSC_0163.JPG

U Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije 11. rujna 2019. godine održan je godišnji sastanak između predstavnika Glavne uprave za regionalnu i urbanu politiku Europske komisije, Savjetodavne službe JASPERS-a i MRRFEU-a u ulozi koordinatora aktivnosti savjetodavne službe JASPERS-a u Hrvatskoj. 

Savjetodavna služba JASPERS je zajednička inicijativa Europske komisije i Europske investicijske banke kojom se državama članicama pruža podrška u pripremi projekata.

Na sastanku je predstavljeno trenutno stanje suradnje u okviru pripreme projekata unutar Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“, s naglaskom na vremenski okvir za njihovu pripremu i provedbu. Direktor JASPERS-a, g. Almagro naglasio je da je prioritet JASPERS-a nastavak rada na podizanju kvalitete projekata koji se pripremaju unutar OPKK-a,  kao i planiranje potreba za novo programsko razdoblje. Na sastanku je istaknuta važnost suradnje sa stručnjacima JASPERS-a, kao i nastavak te suradnje u sljedećem programskom razdoblju. Osobita je važnost posvećena jačanju kapaciteta i prijenosu znanja od strane stručnjaka JASPERS-a, što je za RH ključni prioritet radi stalne potrebe izgradnje kapaciteta osoblja koje radi na pripremi i procjeni posebice velikih projekata u kontekstu europskih strukturnih i investicijskih fondova.



G. Cecilio, voditelj Odjela za Hrvatsku u Glavnoj upravi za regionalnu i urbanu politiku Europske komisije, izrazio je zadovoljstvo velikim napretkom Hrvatske u odnosu na prethodne godine, posebno izdvojivši rad na sveobuhvatnom i sustavnom identificiranju potreba u kontekstu jačanja kapaciteta i planiranja buduće suradnje sa savjetodavnom službom JASPERS-a.

„Željela bih zahvaliti svima na međusobnoj suradnji, Glavnoj upravi za regionalnu i urbanu politiku Europske komisije i Savjetodavnoj službi JASPERS-a na postizanju rezultata i napretku suradnje, ali i na tome što imamo dobre partnere u našem zalaganju za postizanje još boljih rezultata i uspješnije pripreme i provedbe projekata. Konkretni rezultati su ono čemu svi težimo, stoga smo uvjereni da će pravilno planirane i provedene aktivnosti izgradnje kapaciteta donijeti očekivane rezultate“, zaključila je Spomenka Đurić, državna tajnica Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Pisane vijesti | EU fondovi