Održan seminar o održivom urbanom razvoju

Slika /arhiva/SLIKE/SeminarUrbani razvoj_16_6_2014.jpg

Nakon četiri radionice pod nazivom „Održivi urbani razvoj  u Hrvatskoj u okviru kohezijske politike EU za razdoblje 2014. – 2020.“ održane u četiri najveća grada, u Zagrebu je 13. lipnja 2014. godine održan i završni seminar projekta Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije „Potpora jačanju regionalne i teritorijalne dimenzije u programskim dokumentima za EU fondove 2014.-2020.“

Na seminaru je sudjelovalo pedesetak predstavnika iz većih hrvatskih gradova, regionalnih koordinatora i državnih tijela. Zamjenik ministra dr. sc. Jakša Puljiz naglasio je ulogu gradova u novoj financijskoj perspektivi te predstavio prisutnima prijedlog pristupa teritorijalnom razvoju u programskim dokumentima Republike Hrvatske za korištenje ESI fondova. Sadržaj seminara uključio je i osnovne informacije o kohezijskoj politici Europske unije u razdoblju 2014.-2020., rezultate istraživanja o održivom urbanom razvoju provedenom u okviru Projekta, predstavljanje rezultata radionica održanih u velikim gradovima i prezentaciju o mogućnostima korištenja financijskih instrumenata za održivi urbani razvoj.

Seminar predstavlja završni događaj Projekta, ali je istodobno i uvod u niz koraka koji očekuju predstavnike gradova i županija, kao i državnih tijela, u pripremi za učinkovito korištenje sredstava iz ESI fondova za održivi urbani razvoj.
 



Pisane vijesti