Održan sastanak Nadzornog odbora za praćenje provedbe programa IPA

Slika /arhiva/SLIKE/Održan sastanak Nadzornog odbora za praćenje provedbe programa IPA 16072012 01.JPG
Dana 12. srpnja 2012. godine, u prostorijama Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU, održan je sastanak Nadzornog odbora za praćenje provedbe cjelokupnog programa IPA u Republici Hrvatskoj (IPA Monitoring Committee).
 
Sastankom najviše razine zajednički su predsjedali Matija Derk, pomoćnik ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, ujedno i nacionalni koordinator za programe pomoći i suradnju s Europskom unijom te Paul Vandoren, šef delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj. 
 
Sastanku su prisustvovali predstavnici Delegacije Europske unije u RH i Općih uprava Europske komisije te čelnici tijela zaduženih za provedbu operativnih programa u Republici Hrvatskoj. Prisutni su bili i predstavnici Ministarstva financija RH, Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU, Agencije za reviziju sustava provedbe programa Europske unije, Agencije za regionalni razvoj te Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.
 
Na sastanku se raspravljalo o financijskom statusu pojedinih komponenti programa IPA te funkcioniranju decentraliziranog sustava provedbe, kao i spremnosti tog sustava za predstojeće aktivnosti korištenja sredstava europskih strukturnih i Kohezijskog fonda. 
 
Sljedeći sastanak na ovoj razini previđa se krajem lipnja 2013. godine, uoči pristupanja Republike Hrvatske u Europsku uniju.


Galerija:


Pisane vijesti