Odabrano 50 regionalnih razvojnih projekata kojima se odobrava tehnička pomoć u pripremi

Slika /arhiva/SLIKE/PRESS-ZID-predvorje-mrrfeu_smanjeno.jpg

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije donijelo je Odluku o regionalnim razvojnim projektima kojima se odobrava tehnička pomoć u pripremi, a koju je potpisao potpredsjednik Vlade i ministar Branko Grčić.

Na javni poziv koji je ove godine raspisan u okviru Programa pripreme i provedbe razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz fondova Europske unije zaprimljeno je više od 400 prijava projektnih ideja od kojih je odabrano njih 50.

Evaluacija je provedena u tri kruga, a sastojala se od administrativne provjere, potom provjere kriterija prihvatljivosti, te  vrednovanja prema ocjenjivačkim kriterijima. Nakon provedenog postupka evaluacije pribavljeno je mišljenje resornih ministarstava o istima.

Program Pripreme i provedbe razvojnih projekta prihvatljivih za financiranje iz EU fondova, Ministarstvo je pokrenulo 2012. godine, a za njegovu provedbu u prošloj i ovoj godini osigurano je 67 milijuna kuna. Lani su odabrana 32 projekta kojima je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije pružilo pomoć u izradi dokumentacije i pripremi za financiranje iz EU fondova. 

Odluka o regionalnim razvojnim projektima kojima se odobrava tehnička pomoć u pripremi dostupna je OVDJE

 


Pisane vijesti