Objavljen poziv "Obnova javne kulturne infrastrukture"

Slika /slike/Vijesti/2023/Novo/lothar-boris-piltz-s2gJK-L-AHE-unsplash.jpg

Poziv u vrijednosti od 70 milijuna eura objavilo je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Na poziv se mogu prijaviti ustanove u kulturi te jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, a prihvatljive aktivnosti obuhvaćaju unaprjeđenje kulturnih objekata, odnosno njihovu revitalizaciju i opremanje.
Najviši iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti po pojedinom prijavljenom projektu je 6 milijuna eura. Poziv je otvoren do kraja 2024. godine, a projektni prijedlozi mogu se podnositi od 1. veljače 2024.

„Poziv cilja na povećanje pristupačnosti i sudjelovanja u kulturnim aktivnostima svih naših građana i drago mi je da nastavljamo s podupiranjem razvoja sektora kulture. Smisao korištenja EU sredstava ne očituje se samo kroz efekte u gospodarstvu, već i kroz širi društveni utjecaj, što također podiže nivo javnih usluga i kvalitetu života. Veselimo se svim novim uspješnim projektima koji će proizaći iz ovog poziva“, naglašava ministar Erlić.
 
Ovaj poziv šesti je po redu iz novog Programa konkurentnost i kohezija 2021. - 2027. te time njihova ukupna zajednička alokacija iznosi nešto više od 150 milijuna eura, a informacije i detalji dostupni su na novoj internetskoj stranici Ministarstva eufondovi.gov.hr koja na jednom mjestu objedinjuje sve EU fondove, uključujući i Nacionalni plan oporavka i otpornosti.
 

 

Pisane vijesti