Objavljen javni poziv za sudjelovanje u projektu „Akademija regionalnoga razvoja i fondova EU“

Slika /slike/Vijesti/Fondovi akademija.png

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije treću godinu za redom nastavlja s provedbom projekta „Akademija regionalnoga razvoja i fondova EU“

Cilj projekta je informiranje i edukacija studentske populacije o svim aspektima korištenja fondova EU, a sve kako bi se studenti kao budući akteri razvoja hrvatskog gospodarstva i društva u cjelini, mogli aktivno i uspješno uključiti u taj proces. Dodatna vrijednost projekta je upoznati studentsku populaciju o EU projektima u njihovim lokalnim sredinama i u kojoj mjeri ti projekti doprinose gospodarskom rastu, napretku i boljim životnim uvjetima za sve.
 
Projekt „Akademija regionalnoga razvoja i fondova EU“ obuhvaća suradnju između Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU), institucija u sustavu upravljanja i kontrole korištenja europskih strukturnih i investicijskih (ESI) fondova i regionalnih koordinatora (regionalnih razvojnih agencija) sa studentskim udrugama.
 
Projekt obuhvaća provedbu različitih aktivnosti te organizaciju predavanja i radionica putem kojih će studenti u projektu upoznati sustav EU fondova te dobiti priliku pripremiti konkretne projektne prijedloge za financiranje EU sredstvima. Uz navedeno, studenti će moći sudjelovati u pripremi i provedbi brojnih informativnih događaja u organizaciji MRRFEU, raditi na pripremi promotivnih materijala o EU fondovima i kreiranju sadržaja za središnji internetski portal o EU fondovima i društvene mreže,  upoznati se s projektima na lokalnoj i regionalnoj razini, upoznati se s radom regionalnih razvojnih agencija te surađivati s drugim sudionicima u projektu.
 
Osim informativno-obrazovne svrhe projekt ima i natjecateljski karakter, a najaktivniji i najuspješniji sudionici bit će posebno nagrađeni na kraju provedbe projekta.
 
Pozivam studente da se u što većem broju uključe u projekt Akademije. Vi ste generacija na koju ozbiljno računamo i zato iskoristite priliku da se na vrijeme upoznate s mogućnostima i izazovima koji nas očekuju u području EU fondova“ – izjavila je  ministrica Gabrijela Žalac.

Zainteresirane studentske udruge mogu se prijaviti putem prijavnog obrasca, a detaljne informacije o uvjetima i načinu prijave nalaze se u javnom pozivu. Prijave se primaju do 24. veljače 2017. godine.
 
Za dodatne informacije možete se obratiti na fondovi@mrrfeu.hr.   
  

Pisane vijesti