Obilježen Dan Grada Vinkovaca i blagdan njegova zaštitnika sv. Ilije

  • Slika /slike/Vijesti/Vinkovci_20_7_2017_1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministrica Žalac: „Naš su cilj konkretni rezultati u revitalizaciji istoka Hrvatske te da svaka riječ i dato obećanje bude provedeno u djelo“

U Vinkovcima je 20. srpnja 2017. godine svečano obilježen Dan Grada Vinkovaca na kojemu je kao izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske, sudjelovala ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.

U pratnji župana Vukovarsko-srijemske županije Bože Galića, gradonačelnika Grada Vinkovaca Ivana Bosančića, izaslanika Predsjednika Hrvatskog sabora, zastupnika Steve Culeja, a uz počasnog građanina Grada Vinkovaca Vladimira Šeksa, ministrica Žalac jutros je položila vijenac na gradskom groblju za poginule i nestale u Domovinskom ratu, nakon čega je sudjelovala na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vinkovaca na kojoj su dodijeljena priznanja Grada Gradskom kazalištu Joza Ivakić, atletskom klubu Cibalija te Ivanu Jurčiću i Mariji Ivezić.

Ministrica Žalac tijekom svojeg je obraćanja čestitala svim Vinkovčankama i Vinkovčanima Dan Grada Vinkovaca i blagdan njegova zaštitnika sv. Ilije te naglasila: „Vlada Republike Hrvatske daje svoju punu podršku ulaganju u razvoj našeg slavonskog kraja, a ja ću osobno uložiti sve svoje napore na dobrobit mog rodnog grada, mog zavičaja i moje domovine Hrvatske.“ Ministrica je dodala i da je za nju od posebne važnosti ostvarivanje konkretnih rezultata u revitalizaciji istoka Hrvatske te da svaka izgovorena riječ i dato obećanje bude pretvoreno u opipljiva djela.

U uredu gradonačelnika Ivana Bosančića,  predstavnica Građanske inicijative za izmjenu Zakona o područjima i sjedištima sudova, odvjetnica Neda Brčić, ministrici je uručila peticiju s 5.500 potpisa građana Vinkovaca i vinkovačkog kraja za vraćanje suda u Vinkovce. Ministrica Žalac je naglasila kako je upravo ova inicijativa najbolji pokazatelj stava građana i njihovog nezadovoljstva trenutnim stanjem i dodatnim troškovima uzrokovanim dislociranjem Općinskog suda te obećala da će upoznati predsjednika Vlade sa spomenutom peticijom kao i pronaći najbolje rješenje zajedno s kolegama u Vladi Republike Hrvatske.



Pisane vijesti