Novi dječji vrtić u Tisnom

Slika /slike/FAH-H9125101.jpg

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije osiguralo je 80 posto sredstava 5,5 milijuna kuna vrijedne investicije za smještaj djece s područja otoka Murtera

U Tisnom će u ponedjeljak s radom početi novi, suvremeni vrtić  u koji je uloženo 5,5 milijuna kuna, a 80 posto sredstava osiguralo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.
 
Vrtić su u subotu, uz pratnju načelnika Općine Tisno Ivana Klarina, obišli predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović te potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić i potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.
 
Načelnik  Općine Tisno Ivan Klarin naglasio je da je novi vrtić od velike važnost ne samo za Tisno već za cijeli otok Murter budući da će osigurati smještaj za sedamdesetak djece iz Murtera, Betine, Jezera i Tisnoga.

-Početkom godine otvorili smo prekrasnu sportsku dvoranu, a nedavno i Dom za starije ali želim naglasiti da nismo ulagali samo u Tisno. U Šibensko-kninsku županiju uložili smo 160 milijuna kuna u protekle tri i pol godine. Ovo je bila jedna od nerazvijenijih županija i to se, na sreću, promijenilo. Želim također istaći da smo pola tog novca osigurali iz europskih fondova – kazao je u Tisnom potpredsjednik Vlade Branko Grčić.

Foto: Hina
 

Pisane vijesti