Nova škola u Stipernici i školska sportska dvorana u Beletincu

  • Slika /slike/Stipernica_25_9_2015.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Želimo jednake mogućnosti obrazovanja za sve, stoga gradimo školske objekte i u manjim sredinama, istaknuo je potpredsjednik Grčić za vrijeme posjeta Krapinsko-zagorskoj i Varaždinskoj županiji

Sretan sam da se novcem Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije mogu graditi nove, modernije škole u manjim sredinama kako bi sva djeca imala jednake mogućnosti za obrazovanje, kazao je potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić na svečanosti otvaranja nove Područne škole u Stipernici,  ukupno 3,3 milijuna kuna vrijednoj investiciji u obrazovne kapacitete kroz koje se povećava dostupnost obrazovanja i revitalizira dio ruralnog područja grada Pregrade.

Projekt izgradnje PŠ Stipernica započeo je 2006. godine,  a odvijao se u tri etape. Uz Ministarstvo regionalnoga razvoja, u financiranju izgradnje škole sudjelovali su Krapinsko-zagorska županija, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, te Grad Pregrada.

Potpredsjednik Vlade RH, Branko Grčić ustvrdio je kako je Područna škola Stipernica hvalevrijedan projekt, te istaknuo zadovoljstvo što je napokon završen nakon toliko vremena. Nakon kraćeg izlaganja, pozvao je ravnateljicu OŠ Janka Leskovara Zdravku Žiger Žgelu da zajedno otvore Područnu školu Stipernica.

Za vrijeme posjeta Pregradi, potpredsjednik Grčić obišao je i proizvodne pogone tvrtke Kostel promet koja zapošljava 480 radnika i proizvodi sitne dijelove od kože i tekstila za najveće svjetske automobilske tvrtke. Tom prigodom istaknuo je kako otvaranje ovakvih pogona u malim sredinama puno znači za razvoj cjelokupnog kraja.

Potpredsjednik Grčić u petak je sudjelovao i na svečanosti otvaranja školske sportske dvorane u Beletincu u općini Sveti Ilija, izgradnja koje je počela 2011., a kroz vrijeme gradnje dva su izvođača završila u stečaju. Radove su sufinancirali Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, te Varaždinska županija i Općina Sveti Ilija.

-Bio sam ovdje prije otprilike dvije godine kad smo imali jako puno problema s građevinskim tvrtkama koje su izvodile ovaj projekt i koje su, nažalost, završile u stečaju. Ipak smo uspjeli izgurati taj projekt do kraja i zato mi je posebno drago danas biti ovdje i sudjelovati na ovoj svečanosti. Država je uložila oko 70 posto sredstava i to je naš doprinos Beletincu i djeci koja će uživati u ovoj lijepoj dvorani - rekao je potpredsjednik Grčić.
 
 
 
 

Pisane vijesti