Ministrica Žalac i gradonačelnik Krstulović Opara sastali se u Splitu

Slika /slike/Vijesti/Split_23.05.2019.jpg

Jedna od glavnih tema razgovora bila je izrada Strategije razvoja grada Splita

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac održali su danas sa suradnicima radni sastanak u splitskoj Gradskoj upravi. Tijekom razgovora konstatirana je dobra suradnja ovih dviju institucija, Grada Splita i Ministarstva regionalnog razvoja, izvijestili su iz Banovine.

Gradonačelnik i ministrica dotakli su se više tema, među kojima i izrade Strategije razvoja grada Splita te njezine usklađenosti s budućom Nacionalnom strategijom razvoja Republike Hrvatske u kojoj će biti definirani pravci, mjere i sredstva za razvoj države te glavni razvojni prioriteti i strateški ciljevi. Dijelu današnjih razgovora sudjelovali su i predstavnici Hrvatske karmelske provincije sv. Oca Josipa te je izražena zajednička volja Grada Splita i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU da se splitskim karmelićanima pripomogne u dovršetku budućeg Pastoralnog centra i infrastrukture.

Uz gradonačelnika, sastanku su nazočili zamjenik gradonačelnika Nino Vela, pročelnica Službe za međunarodne i EU projekte Radojka Tomašević, pročelnica Upravnog odjela za prostorno planiranje, uređenje i zaštitu okoliša Branka Mimica, direktorica RAST-a Antonija Eremut Erceg, potom savjetnik gradonačelnika Tomislav Gojo te voditeljica Odsjeka za provedbu ITU mehanizama Ana Jerkunica.

Pisane vijesti