Ministrica Tramišak u Tuheljskim Toplicama uručila ugovore vrijedne 5,5 milijuna kuna

  • Slika /slike/Vijesti/2021/Ožujak/Tuheljske Toplice/1.jfif
  • Slika
  • Slika

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak u utorak je u Tuheljskim Toplicama uručila 27 ugovora za korisnike s područja Krapinsko-zagorske, vrijedne 5,5 milijuna kuna.

Uručujući ugovore, ministrica Tramišak je istaknula da je 5,5 milijuna kuna namijenjeno ulaganjima u dječje vrtiće, dječja igrališta, društvene objekte, nerazvrstane ceste i javnu rasvjetu.

„Konkretno se radi o programu podrške i ulaganjima u potpomognuta područja, dakle održivi razvoj zajednice, Programu podrške regionalnom razvoju i onim općinama i gradovima koji su u petoj skupini razvijenosti, ali naravno i o Programu podrške brdsko-planinskim područjima, gdje je
Krapinsko-zagorska županija također prihvatljiv prijavitelj“, izjavila je Tramišak.

Dodala je da je rok za završetak ulaganja do kraja godine te kako smatra da će, budući da se radi o manjim projektima, oni biti uspješno završeni.

Kroz Program podrške brdsko-planinskim područjima dodijeljeno je devet ugovora vrijednih 2,05 milijuna kuna, kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice 12 potpora u ukupnom iznosu od 2,15 milijuna kuna te kroz Program podrške regionalnom razvoju šest potpora u ukupnom iznosu od 1,3 milijuna kuna. Tri ugovora potpisala je Krapinsko-zagorska županija, a ostale 20 općina i dva grada.

Župan Željko Kolar je istaknuo da svako ulaganje u infrastrukturu znači ostanak ljudi te da su prioritet dali školama.

„Radi se o tri škole pa ćemo u Srednjoj školi Bedekovčina riješiti elektroinstalacije, u Osnovnoj školi Budinščina energetsku učinkovitost te u Područnoj školi Perševes matične škole Mače, gdje moramo napraviti cjelokupnu obnovu. Ministarstvo je prihvatilo i vjerujem da ćemo u sljedeće tri godine zajednički kompletno obnoviti Područnu školu“, rekao je Kolar.

Župan je rekao i da je 18 od 27 ugovora vezano uz lokalne, nerazvrstane ceste te je najavio inicijativu da se i to rješava nacionalno kao što je učinjeno sa sanacijom klizišta na županijskim i nerazvrstanim cestama.

„Lokalna i regionalna samouprava bez pomoći države to ne mogu napraviti. Očigledno je da je to najveći problem najmanjih sredina, općina i gradova koji imaju još po 300 ili 400 kilometara nerazvrstanih cesta koje nisu asfaltirane“, dodao je Kolar.

Izvor: vlada.gov.hr 
 

Pisane vijesti