Ministrica Tramišak u posjetu Varaždinskoj županiji i Špancirfestu

  • Slika /slike/Vijesti/2022/Kolovoz/Varaždin/viber_slika_2022-08-25_17-25-10-129.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak posjetila je danas Varaždinsku županiju, gdje je održala radni sastanak s županom Varaždinske županije Anđelkom Stričakom i njegovim suradnicima.

"Mogu reći da je danas zaista jedan dobar dan, cijeli dan nam pristižu obavijesti o prolasku naših prijava na javni poziv koji je bio raspisan od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a odnosi se na dodjelu bespovratnih sredstava pripreme projektno tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i tehničke tranzicije. Danas se u Varaždinsku županiju slilo oko 9 milijuna i 200 tisuća kuna bespovratnih sredstava, s time da naglašavam da tu nije kraj. Čekamo još obavijesti oko prijave tih projekata od strane naših ustanova, odnosno obje bolnice, Zavoda za javno zdravstvo i Javne ustanove priroda Varaždinske županije. Riječ je o projektima koji su zaista bitni za sve naše građane, koji će dodatno unaprijediti i skrb o našim učenicima, ali isto tako biti iskorak i za sve naše građane. Naglasio bih da se jedna od tih obavijesti odnosi na sufinanciranje projektne dokumentacije za izgradnju Regionalnog centra Civilne zaštite Varaždin, a smatramo da je izgradnja jednog takvog centra neophodna i da će po njegovoj izgradnji sigurnost na području županije biti daleko veća,a svim našim službama koje sudjeluju u zašiti i spašavanju omogućit će se daleko bolje odrađivanje svih kriznih situacija", rekao je varaždinski župan Anđelko Stričak nakon sastanka s ministricom Natašom Tramišak.
 

"Riječ je i o dvije osnovne škole, koje su prijavile prvo projektiranje, a zatim i izgradnju dviju školsko - sportskih dvorana, a riječ je o Općini Breznica, odnosno o Osnovnoj školi Bisag te Gradu Varaždinske Toplice, potom o projektiranju dogradnje energetske obnove Glazbene škole u Varaždinu, koja je top škola i naravno da će i taj projekt napraviti jedan iskorak u školovanju svih naših glazbeno nadarenih kadrova. Riječ je i o sufinanciranju projekta revitalizacije Austrougarskog vojničkog kompleksa, znači o zgradi jahaone u Optujskoj ulici, kojom želimo najprije malo dići uzgoj konja a potom i dati više do izražaja i jahanju i terapeutskom jahanju u što će biti uključena Medicinska škola i Poljoprivredna i veterinarska škola. Ovom odlukom došli smo do dodatnih sredstava kojim ćemo sve isprojektirati i pripremiti objekt da ga možemo prijaviti na fondove Europske unije", dodao je župan.


"Posebno mi je zadovoljstvo bilo danas doći u Varaždinsku županiju, gdje su počele pristizati obavijesti o sufinanciranju novih vrijednih projekata na području Varaždinske županije, upravo onih koje je Varaždinska županija prepoznala i prijavila kao svoje strateške projekte za naredno razdoblje. Ovi projekti, njih šest, vrijednih 9,2 milijuna kuna, su u vidu pripreme projektno tehničke,studijske dokumentacije, kako bi i realizacija kasnije tih projekata kasnije mogla sufinancirati iz fondova Europske unije", rekla je ministrica Tramišak.


Uz župana i ministricu radnom sastanku prisustvovali su i zamjenica župana Silvija Zagorec, pročelnik UO za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslav Huđek, pročelnik UO za gospodarstvo i europske poslove Darko Majhen, zamjenik pročelnice UO za poslove Skupštine i župana Mladen Jakopović i ravnatelj Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije Krunoslav Blaži.

U obilasku Špancirfesta pridružili su im se zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković, pročelnica za gospodarske djelatnosti Grada Varaždina Slađana Miočić, privremena pročelnica za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća dr.sc. Vesna Haluga i direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth.

Izvor: Varaždinske vijesti



Pisane vijesti