Ministrica Tramišak u Bjelovaru: Treba ići korak po korak i vidjeti kako će se bolnica stavljati u funkciju

  • Slika /slike/Vijesti/2022/Listopad/Bjelovar/313365176_561734015760765_8446222284476773675_n.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Na završnoj konferenciji dvaju velikih i važnih projekata Opće bolnice Bjelovar danas je sudjelovala i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak koja je čestitala županu Marku Marušiću i gradonačelniku Dariju Hrebaku te Općoj bolnici Bjelovar na uspješnoj realizaciji tih projekata.

Navela je kako 72 milijuna kuna i izazovi s kojima su se putem susreli svjedoče o velikoj predanosti svih da se ovi projekti privedu kraju. Istaknula je ministrica i kako će stanovnici Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije imati bolji i kvalitetniji pristup zdravstvenoj skrbi.

– Smisao svih ulaganja iz Europske unije i nacionalnog državnog proračuna upravo ide u tom smjeru da se poboljšavaju kvaliteta i uvjeti života stanovnika. Zdravstvena skrb je jedna od temelja toga kada govorimo kompletno o javnom sektoru i javnim uslugama i treba ih stavljati na prvo mjesto, napominje. Svjesna je da će biti potrebno još puno ulaganja u projekt završetka izgradnje nove Opće bolnice u Bjelovaru. Sigurna je Tramišak da će dio novca doći iz Europske unije, ali vjeruje i da će se velik dio novca osigurati u državnom proračunu. Naravno, u svemu tome Županija treba surađivati s Ministarstvom zdravstva.

– Velika agilnost samog župana Marušića je upravo takva da se sredstva predvide za izgradnju same bolnice i od strane državnog proračuna. Znamo da je Bjelovarsko-bilogorska županija sama krenula u izgradnju ovog projekta, da se kreditno zadužila kako bi imala kvalitetnu bolnicu i da sada tu država godinu po godinu pokušava dodatno pomoći. Pomoći će se sigurno i s opremanjem, to su već neka obećanja i sam razvojni sporazum za sjever Hrvatske obuhvatio je i tu vrijednost projekta, ali treba ići korak po korak i vidjeti kako će se bolnica stavljati u funkciju. Najvažnije je da ona bude adekvatna, funkcionalna i kvalitetna za sve stanovnike koji će je trebati i koristiti i da počne s radom, naglasila je ministrica Tramišak.

Komentirala je i najavu reforme da se opće bolnice stave pod upravu države.

– One informacije koje ja imam kao članica Vlade samo od kolege Beroša je da se radi na tome da bi se bolnicama bolje i kvalitetnije moglo jedinstveno upravljati te da bi se olakšalo financiranje bolnica ako bi bilo objedinjeno pod samom državom, međutim to je još tema za razgovor. Šira rasprava koja će se o tome vodit će rezultirati u kojem smjeru se ide, ali dobro je da se to već sada komunicira, da se razgovara sa svim županima i bolnicama i da se onda nađe ono što je najbolje i najadekvatnije da bi bolnice mogle funkcionirati, a posebice kad gledamo velike troškove koje bolnice imaju, pojasnila je ministrica.

 


Pisane vijesti