Ministrica Tramišak: Pelješki most jedan je od najvećih hrvatskih projekata i njegova vrijednost govori o važnosti hrvatskog članstva u EU

  • Slika /slike/Vijesti/2021/Siječanj/Pelješki most/Pelješki most s pristupnim cestama.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministrica Tramišak, u pratnji ministra Olega Butkovića i njegovih suradnika obišla je radove na pristupnim cestama Pelješkog mosta koji su došli do samoga vrhunca.

Zaključeno je kako kašnjenja u realizaciji ovoga projekta nema te da sve ide prema dogovorenom planu. Pritom je istaknuto kako će svi radovi na Pelješkom mostu i pristupnim cestama biti gotovi do početka turističke sezone 2022. godine.

'Pelješki most je najznačajniji infrastrukturni projekt koji ima i određenu simboliku jer spaja hrvatski teritorij'', istaknuo je prilikom posjete gradilištu ministar Butković.

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU-a Nataša Tramišak rekla je da vrijednost projekta cestovnog povezivanja s hrvatskim jugom od četiri milijarde kuna govori o njegovu značaju, a 3,2 milijarde kuna koliko je iznos financiranja iz EU-a govori o važnosti hrvatskog članstva u Europskoj uniji.

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić zadovoljan je što gradnja Pelješkog mosta ide prema planu. Taj projekt je strateški i milenijski, rekao je Dobroslavić i rekao da se priprema dokumentacija za dionicu autoceste od čvora Metković do Osojnika, dviju brzih cesta do zračne luka Dubrovnik te od Brijeste do luke Perna. Time će se, kako je rekao, Dubrovnik i jug Hrvatske i prometno čvrsto prometno povezati s ostatkom Hrvatske.

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić rekao je da projekt gradnje Pelješkog mosta i pristupnih cesta napreduje uredno. Rekao je da sve aktivnosti teku ubrzano, kako bi sve bilo gotovo do konca lipnja 2022. godine.

Po završetku obilaska radova na pristupnim cestama, ministrica Tramišak, ministar Butković, predsjednik uprave Hrvatskih cesta Škorić i ravnatelj SAFU-a Petric obišli su radove i na Pelješkom mostu.



Pisane vijesti