Ministrica Tramišak održala sastanak s predstavnicima Imotske krajine

  • Slika /slike/Vijesti/2022/Studeni/Program Dalmatinske zagore/313379680_570088744925292_343676741880539278_n.jpg
  • Slika
  • Slika

Na inicijativu načelnika i gradonačelnika Imotske krajine, u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije održan je sastanak na temu pripreme Programa za Dalmatinsku zagoru.

Kako bi se dodatno poticalo ulaganje u infrastrukturu i konkurentnost područja Dalmatinske zagore, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije priprema Program za Dalmatinsku zagoru.

Cilj programa je poticanje razvoja gospodarskih aktivnosti na području Dalmatinske zagore kroz ulaganja u infrastrukturne projekte kao preduvjet za razvoj postojeće i nove poduzetničke infrastrukture te time postizanje održivog gospodarskog razvoja, povećanja atraktivnost prostora, poboljšanje kvalitete života lokalnog stanovništva i sprječavanje daljnjeg iseljavanja.
Korisnici ovog programa bit će jedinice lokalne samouprave koje su nositelji prihvatljivih aktivnosti na projektu, a sredstva za ovaj Program osiguravaju se u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2023. godinu i projekcijama za 2024. i 2025. godinu.

Prihvatljive aktivnosti koje će se moći sufinancirati ovim Programom bit će komunalna, energetska i komunikacijska infrastruktura poduzetničkih zona, poslovni (radni) prostori u svrhu pokretanja i razvoja poduzetničkih pothvata, prostori u svrhu plasmana i promocije lokalnog područja, komunalna infrastruktura u funkciji razvoja turističkog potencijala  kao i predškolske građevine te društveni i kulturni centri, a krajem prosinca 2022. godine bit će raspisan i prvi poziv iz Programa za Dalmatinsku zagoru.

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije naglasila je kako će se sredstvima ovog Programa sufinancirati mnogi projekti koji će biti na korist svim stanovnicima Dalmatinske zagore. Predstavnici s područja Imotske krajine izrazili su zadovoljstvo novim Programom za Dalmatinsku zagoru.

Pisane vijesti