Ministrica Tramišak održala sastanak s predsjednikom Odbora Europskog parlamenta za regionalni razvoj g. Younousom Omarjeeem

  • Slika /slike/Vijesti/2022/Prosinac/Younous Omarjee/1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

S predsjednikom Odbora Europskog parlamenta za regionalni razvoj Younousom Omarjeeem, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak održala je danas sastanak u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Tema sastanka bila je Kohezijska politika i ravnomjeran razvoj te podrška završetku projekata Višegodišnjeg financijskog okvira 2014.-2020.

Tijekom sastanka istaknuto je, u vidu završetka financijske perspektive za razdoblje 2014.-2020., kako treba olakšati korisnicima projekata završetak financijske perspektive 2014.-2020. zbog posljedica koje su nastale uslijed COVID krize i rata u Ukrajini te koji su otežali realizaciju projekata i njihov završetak, prvenstveno infrastrukturnih projekata.

Ministrica Tramišak je naglasila kako je Republika Hrvatska supotpisnik inicijative s ostalih 11 država članica EU s prijedlogom za produžetak završetka provedbe projekata iz 2014. -2020. do kraja 2024. godine, kako bismo olakšali korisnicima EU ugovora.

Predsjednik Odbora Europskog parlamenta za regionalni razvoj istaknuo je tijekom sastanka, vezano uz novi Višegodišnji financijski okvir 2021.-2027., da je cilj Kohezijske politike smanjenje koncentracije sredstava EU fondova u gradovima s većim BDP-om te je istaknuo ulaganja u nerazvijene krajeve i ravnomjerni razvoj diljem Europske unije.

Na kraju sastanka Predsjednik Odbora Europskog parlamenta za regionalni razvoj Younous Omarjee izrazio je podršku ulaska Republike Hrvatske u Schengen te je izrazio inicijativu Europskog parlamenta da se 2024. godina proglasi godinom otoka.

Ministrica Tramišak zahvalila je predsjedniku Odbora Europskog parlamenta za regionalni razvoj g. Younousu Omarjeeu na dolasku te je izrazila zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i odobrenjem programa za novo financijsko razdoblje 2021.-2027. za Republiku Hrvatsku.
 

Pisane vijesti