Ministrica Tramišak obišla Studentski dom u Dubrovniku

  • Slika /slike/Vijesti/2021/Siječanj/Studentski dom Dubrovnik/1.jfif
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak danas je u pratnji rektora Nikše Buruma, ravnatelja Studentskog centra Marka Potrebice te pročelnice Upravnog odjela za europske fondove Grada Dubrovnika Zrinke Raguž obišla Studentski dom u Dubrovniku.

Projekt izgradnje studentskog doma vrijedan je 216 milijuna kuna od kojih bespovratna sredstva iznose 151 milijun kuna, a izgradnjom Kompleksa studentskog doma osigurati će se smještaj za 503 studenta.

Ministrica Tramišak izrazila je zadovoljstvo novosagrađenim objektom i poručila kako vjeruje da će novi studentski dom postati centar studentskog života i učiniti Dubrovnik još vidljivijim na karti sveučilišta.

„Mogu reći da je ovaj Studentski dom zaista jedan od impresivnijih objekata koji je zasigurno podigao kvalitetu studentskih domova u Republici Hrvatskoj i nametnuo novi standard“, rekla je ministrica Tramišak.

Ovim projektom Sveučilište u Dubrovniku osigurat će odgovarajući studentski standard za svoje nedomicilne studente organiziranim smještajem i prehranom s naglaskom na studente u nepovoljnom položaju.

Rektor Burum i ravnatelj Potrebica zahvalili su Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU te Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU na praćenju i podršci tijekom ugovaranja i izgradnje Studentskog doma.
 

Naglasili su kako su studenti uselili početkom akademske godine, dok će projekt administrativno i ugovorno biti završen 15. veljače ove godine. U tom razdoblju održat će se i završna konferencija odnosno svečano obilježavanje završetka projekta, što je jedna od ugovornih obveza Sveučilišta u Dubrovniku.

Većina financijskih sredstava za izgradnju doma osigurana je kroz Poziv MRRFEU "Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju", u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. 




 

Pisane vijesti