Ministrica Tramišak nazočila obilježavanju Dana Općine Rugvice

  • Slika /slike/Vijesti/2022/rujan/Dan Općine Rugvica/306646615_527871779146989_5425441916987833978_n.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U ime predsjednika Vlade ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak nazočila je obilježavanju Dana Općine Rugvica.

Ministrica je na početku pozdravila sve prisutne u ime predsjednika Vlade i u svoje ime te je čestitala svim mještanima njihov dan.
 
„Govoreći o komunalnoj infrastrukturi i društvenoj infrastrukturi, brizi za Vaše najmlađe stanovnike i najstarije stanovnike, ali i posebno i ono što bih htjela istaknuti po čemu ste zaista i prepoznati, i na sam spomen i Općine Rugvica u posljednjih nekoliko godina, a to je razvoj poslovne i poduzetničke infrastrukture koja je preduvjet da bi ste se dalje nastavili uspješno razvijati i imali i vlastita sredstva za ulaganje i brojne projekte koje čine dobrobit Vašim stanovnicima“, istaknula je ministrica Tramišak.
 
„Kada govorimo i o fondovima Europske unije koji su evo često spomenuti, interesantan podatak je da ste zaista jedna od uspješnijih općina, s obzirom i na Vaš broj stanovnika, a 216 milijuna kuna je ukupno ugovoreno vrijednosti projekata, upravo kod Vas, u Vašoj općini“, naglasila je ministrica.
 
Ministrica je i napomenula kako je na prostoru Zagrebačke županije lijepo čuti i vidjeti veliku sinergiju i suradnju lokalne i regionalne razine, više od 4.5 milijarde kuna ugovoreno je različitih projekata. Naravno najveću tu zahvalu i zaslugu imaju i sama županija, ali i svi gradovi i općine Zagrebačke županije, rekla je ministrica.
 
„Spomenuli ste naravno i sve one planove koje imate u budućnosti, i sva ona očekivanja koje imamo svi zajedno od fondova Europske unije u daljnjem razvoju i razvitku i naših općina i naših gradova i cijele Republike Hrvatske. Vlada Republike Hrvatske kroz brojne programe i Nacionalni plan oporavka i otpornosti, ali već i sada možemo sa zadovoljstvom spomenuti i Partnerski sporazum Višegodišnjeg financijskog okvira, gotovo 9 milijardi eura novih mogućnosti, novih prilika, upravo za realizaciju Vaših brojnih projekata“, kazala je ministrica.
 
Sve su ovo sredstva koje ćemo koristiti u razdoblju do 2029. godine, odnosno do početka 2030. godine, i zaista nam nude veliku odskočnu dasku, u realizaciji upravo onih projekata koji će stvarati dodanu vrijednost našim mjestima, istaknula je.
 
„Zadržavanje stanovnika sigurno je prioritet svima nama kako na razini Vlade, ali tako i Vama u lokalnim zajednicama, i zato bih još jednom spomenula evo i jedan važan projekt kojeg ste Vi istaknuli i u svojoj prezentaciji - projekt Imunološkog zavoda. Meni je zadovoljstvo da je upravo kod Vas, na području Vaše Općine, planiran za izgradnju, a on je kao poseban strateški projekt spomenut kroz nove Operativne programe. Već je na neki način i ta suradnja dogovorena, i on je istaknut kao jedan od projekata u daljnjem razvoju i samog zdravstvenog sustava u Republici Hrvatskoj tako da je dio sredstava za jednu fazu realizacije tog projekta zasigurno planiran i kroz sredstva iz fondova Europske unije“, naglasila je ministrica.
 
Na kraju svog govora ministrica je još jednom svima čestitala Dan Općine Rugvice i na vrijednoj realizaciji projekata.

Pisane vijesti