Ministrica Tramišak na radnom sastanku s crnogorskim ministrom kapitalnih investicija o zajedničkoj suradnji Hrvatske i Crne Gore u području fondova Europske unije

  • Slika /slike/Vijesti/2021/Lipanj/Crna Gora/5565c60d-fe4a-4c59-a5a3-b761042bc601.jpg
  • Slika
  • Slika

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak primila je izaslanstvo Ministarstva kapitalnih investicija Crne Gore na čelu s ministrom Mladenom Bojanićem koji u Hrvatskoj boravi u službenom posjetu. 

Na sastanku su uz ministricu Tramišak prisustvovali državni tajnik Šime Erlić te ravnateljica Uprave Stella Arneri, a uz ministra Bojanića s crnogorske strane prisustvovao je v.d. direktor Direktorata za kapitalne investicije Nikola Veljović, načelnica direkcije za kapitalne projekte Danijela Kapa kao i ostali sudionici.

U uvodnom dijelu sastanka ministrica Tramišak osvrnula se na programiranje Višegodišnjeg financijskog okvira za razdoblje 2021-2027, dok je ministar Bojanić upoznao ministricu Tramišak o trenutnom stanju u Crnoj Gori.

U nastavku sastanka ministar Crne Gore, zajedno sa svojim suradnicima, prezentirao je daljnje planove Crne Gore u području fondova Europske unije te su iznijeli želju za dosadašnjim prijenosom znanja.

Ministrica se osvrnula na dosadašnju i buduću suradnju dviju zemalja u području Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2021.-2027., kao i Jadransko-jonsku inicijativu kojom je Crna Gora predsjedala.

Ministri su podržali daljnju suradnju na svim projektima koji su od zajedničkog interesa te su izrazili otvorenost za daljnji dijalog.

Suradnja dviju zemalja na Interreg IPA Programu prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora je intenzivna te ona ujedno obuhvaća i  razmjenu iskustava u prilagodbi i usklađivanju legislative i postupaka javne nabave.

Ministri su se složili kako je potrebno nastaviti suradnju te je na kraju bilateralnog susreta ministar Bojanić pozvao hrvatsku delegaciju u radni posjet Crnoj Gori u cilju potpisivanja sporazuma između dviju zemalja o suradnji po pitanju zajedničkih strateških projekata.
Ministrica Tramišak izrazila je zahvalnost na pozivu.
 

Pisane vijesti