Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uplatilo 30 milijuna kuna Gradu Petrinji

Slika /slike/Vijesti/2021/info.jpg
Zaključkom Vlade Republike Hrvatske na račun grada Petrinje uplaćeno je 30 milijuna kuna za dovršetak i uspostavu kontejnerskog poduzetničkog naselja, čija je izgradnja započela početkom godine, a zastala zbog nedostatka financijskih sredstava za njegov dovršetak.

Vlada Republike Hrvatske, na sjednici održanoj 29. srpnja 2021. godine usvojila je zaključak kojim je zadužila Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava obitelji i socijalne politike i Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine za sufinanciranje završetka projekta izgradnje i uspostave Poduzetničkog centra „Centra novog života“ – Poslovni dio na lokaciji Sajmište u Petrinji: 
  • Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja u iznosu od 10 milijuna kuna
  • Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava obitelji i socijalne politike u iznosu od 10 milijuna kuna
  • Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 5 milijuna kuna
  • Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine u iznosu od 5 milijuna kuna.

Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o proglašenju katastrofe na području pogođenom potresom („Narodne novine“, broj 1/21.) kojom je proglašena katastrofa uzrokovana potresom na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije. 
 
Predmetnim Zaključkom Vlada Republike Hrvatske podržava završetak projekta izgradnja i uspostava Poduzetničkog centra „Centar novog života“ – Poslovni dio na lokaciji Sajmište u Petrinji.
 
Cilj formiranja ove zone je nastavak normalizacije života na potresom pogođenom području i nastavak obavljanja djelatnosti poslovnih subjekata koji su izgubili svoje poslovne prostore. Poduzetnički centar će sadržavati trgovine, obrtničke djelatnosti, urede, ali i zajedničke prostore te je plan da postane i zona okupljanja, druženja i stvaranja.
 
Planirana vrijednost izgradnje Centra novog života iznosi 29.790.788,00 kuna. Radovi se izvode u planiranim rokovima te je do sada izvršena isporuka i izgradnja svih kontejnera u prizemlju i započela je isporuka kontejnera na katu. U drugoj polovici godine planira se završiti veći dio radova, te će se uskoro započeti sa zaključivanjem ugovora za radove koji do danas nisu ugovoreni, a potrebno ih je izvesti da bi se Centar stavio u funkciju i predao korisnicima.
 

Pisane vijesti