Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u 2014. sufinancira 179 projekata za održivi razvoj lokalne zajednice

Slika /arhiva/SLIKE/Potpisivanje-projekata_10_6_2014.jpg

Svjesni smo koliko ovi projekti, kako ih zovemo „mala kapitalna ulaganja“, znače za sve vas. Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije prepoznalo je važnost tih malih projekata socijalne, komunalne i gospodarske infrastrukture  u vašim sredinama. Stoga godišnjim programima kroz razne aktivnosti pomažemo  održivom  razvoju lokalne zajednice, a da smo na dobrom putu pokazuje  i  podatak kako je iz godine u godinu sve više projekata i sve veći iznos sredstava za njihovo sufinanciranje.

Kazao je to potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja Branko Grčić prigodom svečanog potpisivanja ugovora o sufinanciranju po Programu održivog razvoja za 2014. godinu. U dvorani Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture okupili su se načelnici općina i gradonačelnici, županima i drugi predstavnici jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, među kojima je bio i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milorad Batinić.

Ove je godine za Program održivog razvoja lokalne zajednice zaprimljeno čak 727 prijava, a odabrano je 179 projekata koje će Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije sufinancirati s 68,7 milijuna kuna.

Protekle 2013. godine, bilo je zaprimljeno 640 prijava, a sufinancirana su 133 projekta u iznosu od nešto više od 50 milijuna kuna dok je u 2012. godini od zaprimljenih 726 sufinancirano 114 projekata s gotovo 30 milijuna kuna.

U ime potpisnika ugovora u sufinanciranju, Ministru i Ministarstvu zahvalio je Zlatko Mađeruh, gradonačelnik Grubišnog Polja.

Ovom prigodom, zamjenik ministra Jakša Puljiz prezentirao je i mogućnosti financiranja projekata kroz Europske strukturne i investicijske fondove. Za razdoblje 2014.-2020. Republici Hrvatskoj je iz europskog proračuna na raspolaganju 10,423 milijardi eura, od čega za ulaganje u rast i radna mjesta 8,397 milijardi eura, a za poljoprivredu i ruralni razvoj 2,026 milijardi eura.
 

 


Pisane vijesti