Ministar Tolušić u posjetu Krapinsko-zagorskoj županiji

Slika /slike/Vijesti/Tolusic_KR.jpg

„Županije kao nosioci regionalnoga razvoja moraju koristiti svoje kapacitete i potencijal za povlačenje EU sredstava.“

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić posjetio je Krapinsko-zagorsku županiju kako bi razgovarao o mogućnostima povlačenja sredstava iz EU fondova sa županom, gradonačelnicima i načelnicima zagorskih općina i gradova.
 
Dolaskom u Krapinsko-zagorsku županiju ministra su dočekali župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović. Nakon razgovora o EU projektima kao što su izgradnja poduzetničkog inkubatora na području grada Krapine i aglomeracija Zabok-Zlatar, svi su se uputili u obilazak Starog grada u Krapini.
 
Prije radnog sastanka s gradonačelnicima i načelnicima zagorskih gradova i općina, ministar Tolušić kratko je posjetio i svetište u Mariji Bistrici gdje se susreo s rektorom svetišta monsinjorom Zlatkom Korenom i načelnikom općine Marija Bistrica Josipom Miličkim.
 
„Županije su nosioci regionalnoga razvoja i pokazalo se do sada da imaju kapacitete za pripremu i realizaciju projekata. Ova županija ima veliki potencijal i ja očekujem da će ga sve više koristiti za apliciranje na EU natječaje“, zaključio je ministar Tolušić.
 
Ministar je održao i sastanak s načelnikom Općine Konjščina Mirkom Krznarom na kojem mu je prezentirano nekoliko velikih projekata u pripremi za prijavu na EU natječaje. Obilaskom Starog grada Konjščina i posjetom tvornici ZMH Horvat završen je posjet Krapinsko-zagorskoj županiji.

Pisane vijesti