Ministar Tolušić posjetio Općinu Sopje

Slika /slike/Vijesti/grabic novi mjesni dom web2.jpg

Ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić bio je u službenom posjetu Općini Sopje gdje je obišao nekoliko projekata od velike važnosti za razvoj Općine i kvalitetan život njenih stanovnika.

Na prigodnoj svečanosti, ministar regionalnog razvoja i europskih fondova Tomislav Tolušić, označio je početak radova na uređenju središta Sopja. Ukupna investicija uređenja iznosi oko 1.250.000,00 kuna, a 500.000,00 kuna projektu je dodijelilo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice. Samim projektom uređuju se zelene površine, šetnica, odvodnja i parkirališna mjesta.
 
„Središte Sopja uredit će se ovim sredstvima i to će značajno doprinijeti boljoj kvaliteti života stanovnika u ovoj sredini. Ovo je jedan od 170 projekata u Hrvatskoj kojima se razvijaju ruralna područja diljem naše zemlje“, izjavio je ministar Tolušić.
 
Ministar je prisustvovao i otvorenju Mjesnog doma u Grabiću koji je financiran iz proračuna Virovitičko-podravske županije, Općine Sopje i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a vrijednost investicije je oko 1.700.000,00 kuna.
 
U okviru posjeta Općini Sopje, ministar je obišao i kuću oproštaja u Kapincima koja je još u izgradnji. Ukupna investicija u kuću je 512.000,00 kuna, a financira je isključivo Općina Sopje. Prilikom obilaska, načelnik Općine Sopje Josip Granjaš najavio je kako će kuća biti gotova do 1. studenog 2016. te da je u planu izgradnja još dvije kuće oproštaja, u Španatu i Josipovu.
 
Uz ministra Tolušića, obilasku projekata u Općini prisustvovali su i saborski zastupnik Josip Đakić, pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Marijo Klement, obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak, dekanica Visoke škole u Virovitici Vesna Bedeković, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Virovitičko-podravske županije Igor Andrović te načelnik Općine Voćin Predrag Filić.
(Foto: K. Toplak)
 

Pisane vijesti