Ministar Pavić zaključio je obilazak Šibensko-kninske županije posjetom otoku Prviću, Vodicama i Zatonu

  • Slika /slike/Vijesti/Sibenik_28.08.2019_7.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Nakon Šibenika te sastanaka s predstavnicima lokalne i regionalne samouprave i obilazaka lokalnih EU projekata, ministar Pavić je na otoku Prviću posjetio Memorijalni centar "Faust Vrančić", posvećen jednom od najvećih hrvatskih izumitelja, leksikografu, filozofu i vizionaru.

Centar posvećen djelu hrvatskom izumitelju padobrana sufinanciran je iz pretpristupnih EU fondova te uvelike obogaćuje turističku ponudu otoka. Posjet Prviću nastavio se sastankom s predstavnicima lokalne zajednice otoka Prvića, predstavnikom grada Vodica u čijoj je nadležnosti i županom Paukom, gdje su se dotakli rješavanja aktualnih pitanja kao što su projekt valobran u Prvić Luci kojim bi se mjesto zaštitilo od orkanskog juga, posebice u zimskim mjesecima, i nužnosti rješavanja kanalizacije koja postaje poseban izazov za otočane tijekom turističke sezone.

Veliko mi je zadovoljstvo da je upravo Šibensko-kninska županija odredište mojeg prvog službenog posjeta jednoj županiji. Cilj ove Vlade je ravnomjeran razvoj Hrvatske, a ova županija aktivno i kontinuirano radi na rastu i razvoju. Dignuli smo omotnicu na 73 posto, na šibenskom području provode se projekti vrijedni 1,1 milijardi kuna, a širenje ITU mehanizma donijet će ovom području nova sredstva i ulaganja“, istaknuo je ministar Pavić prilikom svog posjeta.

Posjet županiji nastavio se sastankom s čelnim ljudima Vodica, a na temu uspješnih lokalnih EU projekata te onih u planu i realizaciji. Naglasak je stavljen na drugu fazu izgradnje sustava kanalizacije i planovima za budućnost, izgradnji sportske dvorane, ulaganjima u dječji vrtić, Hitnu pomoć, te starački i vatrogasni dom. Vodice su do sada povukle 81 milijun kuna EU sredstava, a najveći projekti financirani EU sredstvima su izgradnja zaobilaznice vrijedna gotovo 53 milijuna kuna te saniranje odlagališta neopasnog otpada vrijedno gotovo 13 milijuna kuna.

Zaton je bio posljednje ministrovo odredište ovoga puta u Šibensko-kninskoj županiji, pri čemu je s predsjednikom Mjesnog odbora Zaton, Borisom Dukićem, razgovarao o aktualnim pitanjima ključnima za podizanje kvalitete života mještana, kolektoru otpadnih voda i uređenju plaža, energetskoj obnovi škole i vrtića i drugim projektima.

Općenito, na području Šibensko-kninske županije do početka kolovoza ove godine ukupno je ugovoreno 1,6 milijardi kuna, pri čemu je 1,5 milijardi kuna ugovoreno u mandatu ove Vlade. Na području županije u realizaciji su brojni projekti velike vrijednosti poput projekata „Sustav vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Šibenik„ vrijedan 272 milijuna kuna te “Uspostava cjelovitog i održivog sustava gospodarenja otpadom na području Šibensko-kninske županije - Županijski centar za gospodarenje otpadom Bikarac - faza II“ u vrijednosti 111,5 milijuna kuna, kao i mnogi drugi.

Pisane vijesti