Ministar Erlić u radnom posjetu Gospiću i Lovincu

  • Slika /slike/Vijesti/2023/Novo/28ef5569-f20b-4296-b36f-e81fb67863de.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U pratnji domaćina, župana Petryja, ministar je obišao neke od projekata koji se realiziraju te uručio sporazum o korištenju sredstava za provedbu ITU mehanizma u Gospiću.

U Lovincu su ministra i župana dočekali načelnik Ivan Miletić te direktor komunalnog poduzeća Vrilo d.o.o. iz Lovinca, gdje su obišli dječje igralište i prostorije buduće ljekarne, što su projekti sufinancirani iz programa Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

"Danas sam prvi put u Lovincu i znam mnogo o tome koliko je Lovinac značio u Domovinskom ratu. Ministarstvo neprestano skrbi o svim jedinicama lokalne samouprave, a posebice o sredinama kojima je potreban dodatan fokus pažnje, zato i provodimo specifične programe poput Programa gospodarske i društvene revitalizacije Like. Rast indeksa razvijenosti Općine Lovinac dobar je pokazatelj razvoja i pozitivnog smjera aktivnosti koje ovdje provodite. Važno je da nastavite s projektima, a Ministarstvo će učiniti sve što može da vas u daljnjem razvoju i ubuduće podržava", naglasio je ministar Erlić i pohvalio izvrsnu suradnju Ličko-senjske županije i svih jedinica lokalne samouprave na ovom području.

Načelnik Miletić istaknuo je najvažnije smjernice razvoja.
"Ovdje je nakon okupacije u Domovinskom ratu sve bilo uništeno. Odmah se krenulo s obnovom obiteljskih kuća, gospodarskih zgrada i cjelokupne infrastrukture, a danas imamo većinu potrebnih službi i objekata neophodnih za svakodnevni život. Prije nekoliko godina otvorili smo Dom zdravlja i dječji vrtić, izgradili novi vatrogasni dom, a u obližnja sela uvodimo nove vodovodne mreže i gradimo ceste. Ono što je važno je da se borimo za razvoj i da nećemo stati, a u tome imamo veliku podršku i pomoć Vlade, Ličko-senjske županije te Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova", rekao je načelnik Lovinca.

U Gospiću se ministar susreo s gradonačelnikom Karlom Starčevićem kojemu je uručio sporazum za provedbu ITU mehanizma na području Urbane aglomeracije Gospić.
Gradonačelnik je zahvalio ministru i Vladi na dosadašnjoj kvalitetnoj suradnji.
"Grad Gospić javlja se na raspisane natječaje i to će činiti i ubuduće, sve s ciljem ugodnijeg života naših građana. Zahvaljujem ministru Erliću na ovim sredstvima koja su nam dodijeljena putem sporazuma koji ste mi danas uručili, jer ćemo na taj način nastaviti s realizacijom ITU mehanizma i novim ulaganjima", kazao je gradonačelnik Starčević.

Župan Petry također je iskazao zadovoljstvo ministrovim posjetom te zahvalio na svemu što čini ispred resornog ministarstva zaduženog za regionalni razvoj.
"Bez podrške sigurno ne bismo išli naprijed, kao što to sada činimo. Na svakom koraku vide se projekti koji se realiziraju i promjene koje donose podizanje kvalitete života našim sugrađanima u Ličko-senjsko županiji", izjavio je župan Petry.

"Koliko nam je stalo do razvoja Like, pokazujemo i posebnim Programom gospodarske i društvene revitalizacije Like koji provodimo putem našeg Ministarstva. Aktivnosti koje se realiziraju u sklopu ovog programa potvrđuju izvrsnu suradnju koju imamo sa svim općinama, gradovima i Županijom. Iznimno mi je drago da smo danas potpisali sporazum za dodjelu 300 tisuća eura bespovratnih sredstava tehničke pomoći kojima će se ojačati kapaciteti za provedbu projekata iz ITU mehanizma Urbane aglomeracije Gospić. To znači pokretanje novih velikih investicija u Gospiću te Perušiću i Udbini i sigurno je da će se u narednih nekoliko godina ovdje vidjeti značajna transformacija", zaključio je ministar Erlić.

Pisane vijesti