Ministar Erlić u posjetu Dubrovačko-neretvanskoj županiji

  • Slika /slike/Vijesti/2023/Novo/IMG_5675.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministar se u Dubrovniku sastao sa županom Dobroslavićem i predstavnicima Grada Dubrovnika te obišao manifestaciju Dubrovnik Expo 2023.

Ministar Šime Erlić i državna tajnica Zrinka Raguž danas su održali sastanak sa županom Nikolom Dobroslavićem i predstavnicima Grada Dubrovnika. 
Glavna tema razgovora, osim dinamike provedbe trenutnih projekata, bila je nova alokacija sredstava namijenjena ulaganjima u otoke.

Dubrovačko-neretvanska županija, kao jedna od 7 hrvatskih otočnih županija, sudjeluje u posebnom financijskom programu za hrvatske otoke za koji je iz EU programskog razdoblja 2021. - 2027. osigurano ukupno 150 milijuna eura. 
Županija na raspolaganju iz ove omotnice ima 28 milijuna eura.

Ministar je potom sa suradnicima obišao i ovogodišnje izdanje manifestacije Dubrovnik Expo 2023, posebno namijenjene mladima. Sudionici se ovdje mogu informirati o mogućnostima zaposlenja i cjeloživotnom obrazovanju.  
"Ovo je odlična prilika za mnoštvo mladih da se spoje s obrazovnim organizacijama, ali i tržištem rada. EU fondovi i tu su se pokazali kao izvrsna potpora za stjecanje vještina i kompetencija potrebnih za izlazak na suvremeno tržište rada, kao i za zelenu i digitalnu tranziciju gospodarstva. Čestitam organizatorima i svakako pohvaljujem ovakve dobre priče za naše mlade i razvoj njihovih poslovnih mogućnosti", rekao je ministar Erlić.

Vezano za zaposlenost mladih, ističe se informacija kako je posljednjih godina vidljiv pozitivan trend.
"Zaposlenost mladih danas je puno bolja nego prije 7 godina. Stopa njihove zaposlenosti 2016. godine iznosila je 38,8%, a 2022. popela se na 44,6%", naglasio je ministar.

Pisane vijesti