Međunarodna konferencija JASPERS Stakeholders Meeting u Zagrebu

Slika /arhiva/SLIKE/jaspers-21-06-2012.jpg
Godišnja međunarodna konferencija JASPERS Stakeholders Meeting u organizaciji Europske investicijske banke održat će se u srijedu i četvrtak, 13. i 14. lipnja 2012. godine, u hotelu Regent Esplanade u Zagrebu.

Otvaranje konferencije bit će u srijedu, 13. lipnja, u 13.30 sati, prilikom čega će uvodne riječi uputiti Jakša Puljiz, zamjenik ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Rudolf Niessler, direktor za koordinaciju politike Opće uprave za regionalnu politiku Europske komisije te Chris Hurst, generalni direktor Europske investicijske banke.

Konferencija je zamišljena kao interaktivna platforma za razmjenu informacija na temu uloge JASPERS-a (Joint Assistance to Support Projects in European Regions) u ubrzanju pripreme Republike Hrvatske za apsorpciju sredstava iz strukturnih i Kohezijskog fonda. Konkretno, JASPERS daje podršku razvoju projektnih prijedloga infrastrukturnih projekata, u sektorima okoliša i prometa.

Konferenciji će nazočiti predstavnici ministarstava iz desetak europskih zemalja, Europske banke za obnovu i razvoj te relevantnih ureda Europske komisije.
 
 


Pisane vijesti