Među 12 najboljih europskih inovativnih startup tvrtki su čak 3 tvrtke iz Hrvatske!

Slika /slike/Vijesti/Startup_Japan.jpg

Azijska verzija poznatog startup natjecanja koje organizira bečki Pioneers, Pioneers Asia Challenge, ove će godine ugostiti čak tri hrvatska startupa.


Danas su objavljeni finalisti velikog euro-azijskog događanja na kojem ce se prezentirati najbolje tvrtke iz cijele Europe i Azije, a koje se održava u ožujku ove godine u Japanu. Finalisti su se birali između preko 800 prijavljenih startup tvrtki iz cijele Europe i Azije.

Među 12 finalista najboljih europskih inovativnih startup tvrtki su čak 3 tvrtke iz Hrvatske: Oradian, Codeanywhere i Supracontrol.

Projekti će se predstavljati 21. i 22. ožujka pred industrijskim vođama te svjetskim investitorima, a tamo će se birati i posljednja četiri finalista. Dana 23. ožujka bit će proglašen i pobjednik natjecanja u sklopu Pioneers Asia. Pioneers festival nije stran ovim projektima - Oradian je još 2014. bio pobjednik Pioneers Challengea u Beču, dok je Supracontrol nagrađen u sklopu Pioneers of the Balkans kada je projekt i dobio pozivnicu za Pioneers Asia.

Ovo je sjajna prilika za promociju naših mladih ljudi, inženjera ali i budućih poduzetnika i dokaz da Hrvatska ima poduzetničku i tehnoločku izvrsnost na kojoj možemo graditi našu poslovnu izvrsnost i privlačiti investitore.

Za više informacija posjetite: https://pioneers.io/asia/finalists/.

Pisane vijesti