Konferencija „Izazovi usvajanja novog višegodišnjeg financijskog okvira (VFO) 2021. - 2027. i položaj kohezijske politike u novom proračunu“

U okviru hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije i  posjeta predsjednika Europskog revizorskog suda g. Lehnea, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske  unije i Ustanova za obrazovanje odraslih za Europske strukturne i investicijske fondove i programe Europske unije organiziraju konferenciju o novom sedmogodišnjem proračunu Unije „Izazovi usvajanja novog višegodišnjeg financijskog okvira (VFO) 2021. – 2027. i položaj kohezijske politike u novom proračunu” koja će se održati:  
u utorak, 4. veljače 2020. u Hotelu Esplanade Zagreb (Smaragdna dvorana), ulica Antuna Mihanovića 1, s početkom u 9:00 sati. 

Tijekom hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije jedan od ciljeva bit će usklađivanje stavova država članica o novom višegodišnjem financijskom okviru (VFO) za razdoblje 2021. - 2027.  
Stoga će konferencija razmatrati  pitanja poput toga kako postići više s manje resursa, kako postići sinergiju između europskog i nacionalnih proračuna te je li stvaranje dodane vrijednosti u EU-u samo mit. U fokusu konferencije bit će kohezijska politika u novom višegodišnjem financijskom okviru te izazovi i ciljevi kohezijske politike u odnosu na razlike u stavovima država članica.  

Na konferenciji će uvodne govore održati predsjednik Europskog revizorskog suda g. Klaus-Heiner Lehne i predsjednik Vlade g. Andrej Plenković.  

Nakon uvodnih govora uslijedit će panel rasprava na kojoj će uz g. Lehnea i ministra Pavića sudjelovati i Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore i Ivana Maletić, hrvatska članica Europskog revizorskog suda, a panel će moderirati Zvonimir Savić, direktor Sektora za financijske institucije i ekonomske analize u Hrvatskoj gospodarskoj komori i posebni savjetnik predsjednika Vlade RH za ekonomska pitanja. 

Nakon uvodnih govora predviđene su izjave za medije.  


 

Najave