Izgradnjom novog studentskog doma Sveučilište u Dubrovniku dobit će smještaj za više od 500 novih studenata

Slika /slike/Vijesti/dubrovnik.png

Na Sveučilišnom kampusu Sveučilišta u Dubrovniku, 6. srpnja 2016. godine, održano je svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Kompleks studentskoga doma Sveučilišta u Dubrovniku“, unutar Poziva na dostavu projektnih prijedloga: Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“.

Ukupna vrijednost projekta je 201.122.675,00 kuna, a bespovratna sredstva iz Europske unije dodijeljena su u iznosu od 150.900.000,00 kuna.
 
Svečanom potpisivanju prisustvovali su ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric i rektorica Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Vesna Vrtiprah.
 
„Izgradnjom studentskog doma osigurat će se odgovarajući standard za više od 500 studenata iz Dubrovačko-neretvanske županije koji ne žive u Dubrovniku. Sveučilište će ovim projektom osigurati niže cijene smještaja i prehranu u studentskom restoranu, što će brojnim maturantima iz ove županije omogućiti pristup visokom obrazovanju“, izjavio je ministar Tomislav Tolušić.
 
Završetkom ovog projekta, smještaj u studentskom domu ostvarit će 503 studenta. Studentima u nepovoljnom položaju namijenjeno je 295 ležajeva, uključujući i pet jednokrevetnih soba prilagođenih studentima s invaliditetom. U okviru projekta izgradit će se i studentski restoran koji će dnevno pripremati 2,000 obroka, multifunkcionalni prostor za zajednički rad i druženje studenata te osigurati prostor za osnovnu medicinsku skrb.
 
U okviru natječaja „Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju“ do sada su potpisani ugovori sa sedam korisnika, ukupne vrijednosti 813.632.795,28 kuna.

Pisane vijesti