Iz EU fondova 18 novih autobusa za Grad Split

  • Slika /slike/Vijesti/Split_potpisivanje_19_10_2018_1.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Projekt je sufinanciran u okviru ITU mehanizma - Urbana aglomeracija Split

U četvrtak 18. listopada 2018. godine, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac potpisala je s ravnateljem Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Tomislavom Petricem te direktorom Prometa d.o.o. Split Tomislavom Vojnovićem, ugovor za nabavu 18 novih autobusa za splitskog javnog prijevoznika, a svečanosti je nazočio i gradonačelnik Grada Splita Andro Krstulović Opara.
 
Riječ je o projektu u okviru ITU mehanizma - Urbana aglomeracija Split kojemu je ukupna vrijednost 44.008.750,00 kuna, od čega EU bespovratna sredstva iznose 29.925.950,00 kuna. Nabava autobusa osigurat će održivu, sigurnu i kvalitetnu uslugu prijevoza građanima na području grada Splita, osuvremenit će javnog prijevoznika uvođenjem e-ticketinga, smanjiti troškove održavanja i štetan utjecaj na okoliš.
 
„Ovo je ujedno i 35. ugovor u okviru prioritetne osi 7-Povezanost i mobilnost, gdje smo već ugovorili 10,1 milijardi vrijednih projekata, od čega bespovratna EU sredstva iznose gotovo 7 milijardi, odnosno čak 70% tih projekata sufinancirano fondovima Europske unije, a osim ulaganja u javni prijevoz trudit ćemo se sve zaključke Vlade RH donesene na sjednici u Splitu u rokovima provesti“, naglasila je ministrica Gabrijela Žalac.
 
Prije svečanog potpisivanja održan je i sastanak s predstavnicima Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije na kojim je raspravljano o ITU mehanizmu i aktivnostima vezanim za EU projekte.

Pisane vijesti