INTERREG EUROPE - Nacionalni info dan o operativnim programima održat će se 27. svibnja 2015. u Zagrebu

Slika /slike/Vijesti/Interreg Europe_11_05_2015.jpg

Program međuregionalne suradnje INTERREG EUROPE 2014.-2020. promiče razmjenu iskustava o tematskim ciljevima među partnerima diljem Europske unije.

Program identificira i širi dobru praksu s ciljem njezinog prijenosa prvenstveno na Operativne programe u okviru ulaganja za rast i radna mjesta, ali i na programe u okviru europske teritorijalne suradnje. U teritorijalnom smislu obuhvaća cijeli teritorij Europske unije, Norvešku i Švicarsku, te je sufinanciran od strane Europskog fonda za regionalni razvoj.

Do 2020. godine državama sudionicama će na raspolaganju biti 359 milijuna eura za međuregionalnu suradnju s ciljem istraživanja i inovacija, konkurentnosti malih i srednjih poduzeća, ekonomije s niskom razinom ugljika te okolišne i resursne učinkovitosti.

S obzirom da se još uvijek čeka službeno odobrenje Programa suradnje od strane Europske komisije, indikativan datum objave poziva na dostavu projektnih prijedloga je sredina lipnja 2015. godine.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, u suradnji sa zajedničkim tajništvom Programa, poziva Vas na sudjelovanje na nacionalnom info danu koji će se održati u svrhu upoznavanja potencijalnih prijavitelja sa sadržajem Programa te pravovremene pripreme za prijavu na prvi poziv. Radionica će se održati 27. svibnja 2015. s početkom u 9.30h u hotelu International (Zagreb), a detaljan raspored možete pogledati ovdje.

Svoje sudjelovanje na radionici možete prijaviti putem Prijavnog obrasca.

Napomena: S obzirom da je broj sudionika ograničen, preporučamo da se prijavite što ranije kako biste si osigurali mjesto, a najkasnije do 22. svibnja 2015.

Skrećemo pozornost i na činjenicu da Program u lipnju organizira trening za vodeće partnere.Trening će biti fokusiran na detaljne upute kako ispuniti prijavni obrazac. Prijavitelji će imati i priliku prezentirati i raspraviti projektnu ideju na individualnim sastancima sa zajedničkim tajništvom Programa. S obzirom da je broj sudionika također ograničen, preporučamo da se, ako ste zainteresirani za preuzimanje uloge vodećeg partnera, pravovremeno prijavite. Ispiši stranicu

Pisane vijesti