Informativno-edukativno događanje „EU FONDOVI – Nove prilike 2021. – 2027.“ u Dubrovniku

Slika /slike/Vijesti/2024/Ožujak/Dubrovnik-vijesti-za-web-1024x683.png

Događanje će se moći pratiti putem YouTube kanala Ministarstva EU fondovi Hrvatska.

Grad Dubrovnik će u petak, 15. ožujka 2024. godine, u Hotelu Kompas Dubrovnik, biti domaćin informativno-edukativnog događanja „EU FONDOVI - Nove prilike 2021.-2027.“ u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Događanju će prisustvovati ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković te Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko-neretvanske županije.

„EU FONDOVI - Nove prilike 2021.-2027.“ predstavljaju niz događanja namijenjenih predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave, predstavnicima regionalnih i lokalnih razvojnih agencija, korisnicima i potencijalnim korisnicima sredstava iz EU fondova te dionicima regionalnog i lokalnog razvoja.

Tijekom događanja sudionicima će biti predstavljene aktualne mogućnosti financiranja razvojnih projekata u okviru Kohezijske politike u financijskom razdoblju 2021. - 2027., s naglaskom na programe Konkurentnost i kohezija 2021.-2027. (PKK), Integrirani teritorijalni program 2021.-2027. (ITP) te Učinkoviti ljudski potencijali 2021. - 2027. (PULJP). U okviru predavanja održat će se i predstavljanje ITU mehanizma za UP Dubrovnik, iskustva u procesima javne nabave, kao i mogućnosti za daljnji razvoj Dubrovačko-neretvanske županije. Dodatno, poticanje konkurentnosti na otocima i ulaganja u otoke kroz Višegodišnji financijski okvir 2021.-2027  i ulaganja u turizam općenito bit će važne teme o kojima će se raspravljati.

Na panel raspravama sudjelovat će predstavnici lokalnih vlasti, poduzetnici i korisnici EU fondova koji će zainteresiranima približiti iskustva korištenja fondova Europske unije na lokalnoj razini, kao i mogućnosti koje pružaju financijski instrumenti, a vodit će se i razgovor o poticanju konkurentnosti na otocima te ulaganjima u otoke.

Za sudjelovanje na događanju možete se prijaviti putem prijavnog obrasca na poveznici: https://bitly.ws/3fj8I

Broj mjesta je ograničen, a prijave će se zaprimati do 14. ožujka 2024. ili do popunjena kapaciteta. Zainteresirani će moći pratiti događaj i uživo putem YouTube kanala Ministarstva EU fondovi Hrvatska.

Pisane vijesti