Informativna on-line radionica za potencijalne prijavitelje u okviru Otvorenog poziva za dostavu projektnih prijava za male projekte na programu Interreg Slovenija-Hrvatska 2021.-2027.

Slika /slike/Vijesti/2023/Studeni_prosinac/Interreg Logo Slovenia-Croatia CMYK Color-02.jpg
Program prekogranične suradnje Interreg Slovenija-Hrvatska 2021. - 2027. dana 17. studenoga 2023. godine objavio je prvi poziv na dostavu projektnih prijedloga za male projekte te poziva zainteresirane javne i privatne organizacije na dostavu projektnih prijedloga. Poziv će biti otvoren do 31. siječnja 2024. godine do 12:00 sati.

Predmet otvorenog poziva je sufinanciranje projekata iz Prioriteta 3. Dostupna i povezana regija; Specifičnog cilja 6.3: Izgradnja uzajamnog povjerenja, osobito poticanjem djelovanja „od građana za građane“.

Svrha malih projekata je produbiti uzajamno povjerenje i razumijevanje među stanovnicima prekograničnog područja Hrvatske i Slovenije i ojačati povezanost među njima. Podržat će se 2 tipa malih projekata:
  • Projekti prekogranične suradnje Tip 1 - projekti kojima se podupiru manja događanja namijenjena specifičnim ciljnim skupinama koje su definirane projektom i njegovim ciljevima kao npr. radionice, konferencije, seminari, treninzi, kampovi.
  • Projekti izgradnje uzajamnog povjerenja Tip 2 - projekti kojima se podupiru veća događanja koja će imati utjecaj na stanovništvo koje živi u prekograničnom području kao npr. koncerti, tržnice, sajmovi, kulturna događanja, sportska događanja, rekreacijske aktivnosti u prirodi, zajedničke akcije čišćenja prirode, ozelenjivanje javnih prostora.

Sve dodatne informacije i relevantna dokumentacija otvorenog poziva, kao i kontakt podaci programskih tijela dostupni su na web stranici programa: http://www.si-hr.eu/2127/hr/small-scale-projects/.

Zajedničko tajništvo programa Slovenija-Hrvatska će 11. prosinca 2023. organizirati informativnu radionicu za prijavitelje gdje će predstaviti:
  • Interreg program Slovenija-Hrvatska 2021.-2027. i Otvoreni poziv za dostavu projektnih prijava za male projekte;
  • komunikaciju i vidljivost;
  • prihvatljivost troškova;
  • zajednički elektronički sustav za praćenje (Jems) i obrazac za prijavu.

Radionica će se održati online 11.12.2023. godine s početkom u 9:00 sati.

Molimo Vas, potvrdite svoje sudjelovanje najkasnije do 7. prosinca 2023. na sljedećoj poveznici: Prijava na on-line radionicu.

Broj mjesta je ograničen!

Napominjemo kako će se radionica u cijelosti snimati! Snimka on-line radionice biti će objavljena na web stranici programa: http://www.si-hr.eu/2127/hr/.

Pisane vijesti