Iduće godine novi smještaj za 108 studenata u Virovitici - započela izgradnja studentskog doma

Slika /slike/Vijesti/studentski_dom_virovitica.jpg

Nakon što je 29. kolovoza 2016. godine u Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici potpisan ugovor, u srijedu 31. kolovoza svečano je obilježen i početak izgradnje studentskog doma u Virovitici.

Ukupna vrijednost projekta „Izgradnja studentskog doma u Virovitici“ je 19.373.876,98 kuna, a udio bespovratnih sredstava Europske unije iznosi 18.524.301,88 kuna.

Na površini od 2.300 metara kvadratnih izgradit će se i opremiti studentski dom sa 108 ležajeva raspoređenih na dva kata u 47 soba, 32 dvokrevetne sobe i 5 jednokrevetnih soba. Uspješnim završetkom ovog projekta povećat će se dostupnost visokog obrazovanja za osobe slabijeg imovinskog statusa, poboljšat će se uvjeti studiranja kroz smanjenje troškova i stvoriti preduvjeti za postupno povećanje broja visoko obrazovanih ljudi na području Virovitičko-podravske županije.

Svečanosti obilježavanja početka radova prisustvovali su ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić, predsjednik HVIDR-e RH i saborski zastupnik Josip Đakić, saborski zastupnik Miroslav Tuđman, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, dekanica Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici Vesna Bedeković te brojni drugi gosti.

„Ovo je još jedan korak naprijed prema poboljšanju kvalitete studentskog smještaja i dostupnosti visokog obrazovanja, pogotovo za osobe slabijeg imovinskog statusa. Projekti izgradnje studentskih domova stvaraju preduvjete za poboljšanje obrazovne strukture i stoga imaju velik utjecaj na razvoj gradova i županija na čijem području se nalaze“ – izjavio je ministar Tolušić.

Projekt je financiran iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u okviru operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Nositelj projekta je Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, a završetak radova na studentskom domu očekuje se do 30. kolovoza 2017. godine.

Pisane vijesti