Hrvatski otočni proizvođači na Božićnom sajmu u Zagrebu

Slika /arhiva/SLIKE/HOP sajam_2013_1.JPG

I ove godine otočni proizvođači, nositelji oznake „Hrvatski otočni proizvod“ (HOP) sudjelovat će na Božićnom sajmu na Trgu bana Jelačića u Zagrebu od 13. do 24. prosinca 2013. u vremenu od 8 do 20 sati, te na Badnjak od 8 do 12 sati.

Projekt „Hrvatski otočni proizvod“ je pokrenut 2007. godine, provodi ga Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a njegov glavni cilj je poticati otočane na samozapošljavanje i stvaranje proizvoda natprosječne kvalitete.

Ove godine tu oznaku kvalitete dobila su 43 otočna proizvođača za 75 proizvoda i proizvodnih linija, a ukupno dosad njih 145 za 409 proizvoda i proizvodnih linija s 19 otoka (Brač, Hvar, Vis, Korčula, Pag, Krk, Lastovo, Dugi Otok, Rab, Cres, Lošinj, Prvić, Ugljan, Mljet, Šolta, Žirje, Pašman, Iž, Murter) i poluotoka Pelješca. Među njima je 11 ekoproizvođača i 15 proizvođača s oznakom zemljopisnog podrijetla.

Radi se o prehrambenim (vina, rakije, likeri, maslinova ulja, sirevi, slastice, ribe, salatne marinade, med...), kozmetičkim i odjevnim proizvodima, te suvenirima.

Popis proizvođača koji sudjeluju na Božićnom sajmu možete vidjeti ovdje.



Galerija:

 


Pisane vijesti